Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Долар чекає хороших даних

Індекс ділового оптимізму від NFIB, що відображає рівень довіри в малому бізнесі, знизився на 0.2п, до 104.5п в квітні, зберігши, проте, високий імпульс. Індекс різко виріс на тлі перемоги Трампа в листопаді 2016 року, досягнувши історично максимальних показників за 6 місяців, краще він виглядав тільки в 1983 році, після того як був знайде вихід з рецесії енергетичної кризи.

На поточний момент, незважаючи на невелике зниження, очікування бізнесу мають тільки один напрямок - вгору. Якщо заглибитися в звіт, то можна виявити явну закономірність - власники бізнесу високими темпами нарощують свої витрати на нове обладнання, на покупку транспорту і виробничих потужностей.

Обсяги продажів максимальні з травня 2015 року, знижуються надлишкові запаси і неухильно зростають середні ціни відвантаження. До схожих результатів призводить і дослідження від BD / TIPP. За їхніми даними, економічний оптимізм знаходиться в фазі росту після 16 років песимізму. В цілому результати досліджень очевидним чином підштовхують до висновку про те, що бізнес перебуває в режимі очікування, і, як тільки реформи знайдуть конкретні риси, оптимізм знову піде вгору.

Це важливий фактор для форекс доллара, який вказує на те, що ділова довіра залишається високим, а значить і долар має серйозні внутрішні причини до зміцнення. Відразу кілька керівників регіональних відділень ФРС виступили в понеділок і вівторок з коментарями по кредитно-грошовій політиці. В силу того що слабкі результати 1 кварталу можуть підштовхнути ФРС до більш обережної позиції, логічно було б розраховувати на м'які і обтічні формулювання і на орієнтацію гравців по чергового зростання ставки на вересень.

Однак загальний тон виступів був впевнено-агресивним. Зокрема, глава ФРБ Далласа Роберт Каплан вважає, що в поточному році доречно говорити про три підвищеннях, його колега з Бостона Ерік Розенгрен, що не має права голосу в поточному році, вважає, що ставки потрібно підвищувати більш активно і без затримок приступати до скорочення балансу , щоб він став «набагато менше» вже в недалекому майбутньому. Естер Джордж з ФРБ Канзасу вважає, що економіка США сильніше, ніж показують статистичні дані, а ринок праці, на її думку, взагалі близький до перегріву.

Ринки також поступово схиляються до сценарію зростання. За даними СМЕ, ймовірність підвищення ставки на засіданні 14 червня складає вже 83,1%, і, більш того, друге підвищення може з імовірністю більше 40% відбутися вже у вересні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь