Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати художню кисть

Якість пензлика, в принципі, залежить від кожної з трьох частин, з яких він складається. Найважливіший елемент кисті - це робоча частина (власний пучок). Волос для кисті може використовуватися абсолютно різний: щетина, поні, синтетика, білка і т.д.

Для масла і акрилу використовуються кисті з синтетичним або жорстким ворсом (щетина) оскільки акрилові та олійні фарби містять хімічні речовини, в яких натуральний ворс швидко розпадається. Для акварелі і гуаші використовують будь-які кисті.

Зверніть увагу, що на сторінці ви можете придбати якісні кисті за найвигіднішими цінами!

Про синтетичні

При виборі пензлика потрібно звертати увагу на затиск обойми і цілісність форми волосяного пучка (бажано, щоб робоча частина кисті була пружною і мала цільну форму після того, як проведеш пальцем по ворсу. Гнучкість пучка говорить про якість ворсу і про те, наскільки швидко він розтріпається ). Затиск обойми повинен щільно притискати ворс і ручку (іноді і в хороших худ. магазинах можна наштовхнутися на брак, який відноситься саме до обойми. Багато хто не особливо звертає на це увагу, але от тільки поверненню художні матеріали, найчастіше, не підлягають).

Про натуральні

Цілісність форми пучка в натуральних кистях не має ніякого значення, а ось на обойму варто звернути увагу. Кисті з натурального ворсу рано чи пізно все одно почнуть линяти, але, щоб по максимуму убезпечити себе від цього, дивіться на затиск пучка обоймою. Металевий циліндр не повинен сильно віджимати пучок, інакше ворс буде передавлений і почне ламатися (дерти кисть в магазині, щоб перевірити її надійність, не потрібно. Просто подивіться, щоб окремі волоски не стирчали, відриваючись від пучка).

Кругла кисть є найбільш універсальною і часто використовуваною серед ряду інших кистей. Хороша кругла кисть має гострий кінчик, при зволоженні кінчик закруглюється. Робочу частину кисті з'єднує з ручкою металева гільза, що має круглий перетин.

Кисть для мініатюрних робіт використовується для дрібних робіт, а також в якості кисті- лайнера (для аерографії), шрифтової і заливальної.

Заливальна кисть робиться з м'якого ворсу. Кисть має круглий зріз з густим ворсом робочої частини. Призначена, власне кажучи, для заливки робочої поверхні фарбами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь