Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вентильований фасад: найбільш значущі плюси і мінуси

Вентильовані навісні фасадні системи, в наші дні, є неймовірно популярним і практично універсальним рішенням при зовнішньому облагороджування різного роду будівель. Основна відмінна риса подібної фасаду полягає в тому, що він передбачає наявність між основною несучою стіною і фінішним облицювальною матеріалом невеликого вентиляційного зазору. Завдяки саме такої конструкції, вся накопичується під обшивкою волога, в подібній ситуації, буде досить легко віддалятися разом з повітряними потоками.

У плані своєї реалізації, дана методика сьогодні є однією з найпростіших. На поверхнях несучих стін монтується спеціальний каркас, що виготовляється зазвичай з різних дерев'яних елементів. При цьому якщо існує необхідність в додатковому утепленні, то в даний каркас також можна буде укласти ще й шар будь-якого утеплювача. Тут, правда, відразу слід зазначити, що в разі застосування ізоляційного матеріалу, поверх нього необхідно буде обов'язково прокладати спеціальну мембрану, яка буде надійно захищати утеплювач від проникнення вологи. Якщо ж потреба в додатковій теплоізоляції повністю відсутня, то при облаштуванні вентильованого фасаду цілком можна буде обійтися без захисної мембрани, утеплювача і, в деяких ситуаціях, навіть без обрешітки.

Що ж стосується самих теплоізоляційних матеріалів, то при монтажі подібного типу фасадних систем, зараз, найчастіше використовуються утеплювачі, виконані на основі з мінеральної вати. Обумовлено це, як правило, тим, що за своїми експлуатаційними якостями дані матеріали вельми істотно перевершують своїх пінопластових аналогів.

Основні плюси

У разі застосування вентильованого фасаду, можна з повною впевненістю розраховувати на наступні переваги:

  1. • Неймовірно тривалий термін експлуатації.
  2. • Можливість здійснення монтажних робіт незалежно від сезону (це пов'язано з тим, що в подібній технології повністю відсутні різного роду «мокрі» процеси).
  3. • Досить широкий асортимент будматеріалів для фінішної обробки.
  4. • Дуже ефективна тепло- і звукоізоляція.
  5. • Досить солідна стійкість в плані атмосферних впливів.

Мінуси

Якщо говорити про недоліки у подібних фасадних систем, то тут хіба що можна виділити тільки досить високу складність установки даних конструкцій. Однак це, як правило, найчастіше стосується тільки досить великих споруд, а ні як не невеликих приватних будівель.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь