Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке струменевий принтер

Друковані пристрої сьогодні не рідкість. Невеликі бюджетні моделі можна побачити практично в будь-якій квартирі. Але що таке струменевий принтер і як саме він влаштований, знає далеко не кожен користувач.

Особливості

   Принципова відмінність струменевих друкуючих пристроїв від лазерних полягає в тому, що вони в якості барвника використовують не твердий тонер, а рідкі чорнила. У процесі роботи вони через найтонші сопла, розташовані на друкованій голівці принтера, подаються на носій. В ролі останнього найчастіше виступає папір. А посередником - картридж нр.

Кількість сопел може коливатися в межі від 16 до 64 штук. Сьогодні у продажу представлені моделі і набагато більшим показником, але вони відносяться вже до класу професійних і коштують набагато дорожче. Від кількості сопел залежить не тільки якість друку, але і її швидкість.

На відміну від лазерних апаратів, струменеві мають залежність від якості паперу. Вся справа в тому, що фарба може трохи розтікатися, утворюючи плями. У деяких випадках це можна віднести до переваг. Наприклад, це стосується друку фотографій. В даному випадку чорнило, розтікаючись, утворюють більш плавні і природні градієнтні переходи. Але якщо вам потрібно надрукувати невеликий текст або тонкі лінії, то потрібно підібрати якомога більше щільний папір, яка буде швидко вбирати фарбу, не даючи їй розтікатися. При цьому картридж для принтера нр повинен також бути якісним.

Переваги

   Отримавши відповідь на питання: «Струменевий принтер що це?», Користувач починає з'ясовувати, які його гідності. В першу чергу потрібно відзначити більш доступну вартість таких апаратів. Причому це відноситься і до ціни на сам принтер, і до витрат на його подальше обслуговування.

Друга перевага струменевих принтерів - це низький рівень шуму. Під час роботи незначне гудіння створює лише механізм, що рухає друковану головку. Ще зовсім недавно швидкість друку відносили швидше до недоліків даної категорії, але сьогодні ситуація дещо змінилася. Струменеві принтери друкують все ще не так швидко, як лазерні, але різниця між ними стрімко скорочується.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь