Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги офшорів

Ознайомившись з інформацією, у багатьох може виникнути закономірне питання: якщо переваги офшорних зон в наявності, то чому більшість бізнесменів не реєструють свої компанії в офшорах? Адже по ідеї, вони повинні отримати переваги перед звичайними юрособами! Основна і головна «цінність» офшорних зон, як вважають фахівці, анонімність.

У подібних областях практично неможливо дізнатися хто є засновником фірми, кількість акціонерів і їх дані. Інформація не видається навіть фіскальним органам. Іншими словами, основною перевагою, яку надає офшорний рахунок, є анонімність інформації, в тому числі і керівних працівників. При цьому відкрити офшорний рахунок зовсім нескладно.

Нерозголошення інформації про компанії сприяє їх звільненню від оподаткування. Це є ще однією перевагою таких зон. Регулярна бухгалтерська звітність, яку і так потрібно здавати раз на рік тільки формальність. Необов'язково треба здавати і протоколи засідань акціонерів. Будь-який контроль за обігом валюти в організаціях також відсутня. Всю звітність компанії виконують стажери юридичних компаній, а за сумісництвом - це люди, які і керують офшорами.

Наступним ласим шматком офшорів - можливість проведення обов'язкових зборів акціонерів там, де побажають самі акціонери, тобто в будь-якій точці світу. Всі документи про фірму також можна зберігати в будь-якій країні. Компанії офшорних зон мають право випускати акції на пред'явника, що знеособлює одержувача і анонімність його доходів. Немає в цих зонах обов'язкового внесення підприємцями грошових сум як статутний капітал. Все вищесказане, плюс до того формальні бухгалтерські звіти, вказує на те, що офшорні зони вільні від державного пресингу, яка здатна стягувати податки, проводити аудит, а отже, і накладати штрафи, якщо це необхідно. Іншими словами, готові офшори - це своєрідне плато, де відмиваються грошові потоки, проводяться фінансові махінації, відхід від податків.

Правильне і вміле розміщення своїх інвестицій в офшорних зонах, дозволяє бізнесменам ефективно перенаправляти грошові потоки в перспективні проекти. У такому випадку при мінімальних витратах, забезпечується мобільність бізнесу, збереження капіталу, можливість передавати акції і частки організації.

Скорочення податкових платежів є основним фактором переваг офшорів, так як саме цей параметр враховується в першу чергу при укладанні ділових угод, прийнятті будь-яких рішень.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь