Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати спальний мішок?

Вибір правильного спальника - важлива умова гарного відпочинку. Правильно обраний спальний мішок забезпечить вам якісний сон, не займе багато місця в рюкзаку і позбавить від дискомфорту в холодні ночі. Знайти ідеальний спальний мішок - значить визначити оптимальне поєднання між наступними характеристиками:

  1. • температурним режимом;
  2. • матеріалом утеплювача;
  3. • габаритами і масою мішка;
  4. • величиною і формою;
  5. • вартістю.

Як визначитися з температурним режимом?

Одне з ключових вимог до обирається виробу - відповідність його температурного режиму погодних умов в майбутньому поході. При визначенні температурного діапазону спальников от Terraincognita компанії-виробники використовують механізм тестування, регламентований стандартом EN13537: 2012.

В ході випробування використовується манекен, що моделює виділення тепла тілом середньої людини. Під поняття середніх параметрів підпадають:

  1. • жінки в 25-річному віці, вагою в 60 кг, ростом - в 1,6 м;
  2. • чоловіки 25-річного віку, маса тіла яких 70кг, ріст - 1,7 м.

Методика проведення випробувань передбачає допущення, що людина лягає спати в термобілизні і шкарпетках, повністю застібає блискавку, правильно одягає і фіксує капюшон. За результатами проведеного експерименту виробу присвоюється температурний режим, має чотири ключових характеристики:

• Максимальна температура - верхня температурна межа, при якому середня людина чоловічої статі спить без відчуття холоду і підвищеного потовиділення. Цей параметр часто не вказують в каталогах і на упаковці, тому що він не має визначального значення для безпеки користувачів. При розрахунку максимального порога блискавку на спальнику не застібають до кінця.

• Температура комфорту - температурні умови, що дозволяють середньої жінці проспати не менше восьми годин у вільній позі, що не відчуваючи холоду і дискомфорту. Цей показник обов'язково наноситься на упаковку і вказується в каталозі. Діапазон між цією і максимальної температурами іменується зоною жіночого комфорту.

До речі, на сайті terraincognita.com.ua ви можете придбати якісні спальники за доступними цінами.

• Нижня температура ліміту комфорту - погодний режим, при якому середній чоловік може провести не менше восьми годин спокійного сну в позі, що скорочує тепловтрати (на боці, з підібраними колінами). Якщо виробник вказує один температурний показник мішка, їм буде саме цей: він показує порогові умови, при яких виріб здатний забезпечити належний рівень безпеки.

• Екстремальна температура - характеризує погодні умови, при яких у користувача вироби існує ризик переохолодитися, завдати шкоди своєму здоров'ю. Вони дозволяють жінці спати протягом шести годин в позі, що скорочує тепловтрати. Такий відпочинок не буде комфортним і приємним: можлива тремтіння, пробудження через почуття холоду. Екстремальний показник обов'язково вказується на виробах, які пройшли тестування EN13537: 2012.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь