Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати відеореєстратор для відеоспостереження

Вибираючи відеореєстратор, слід врахувати наступні фактори:

  1. технологія відео в використовуваної камері (аналогова, AHD, HDTVI, HDCVI або IP);
  2. чіткість дрібних деталей на записах;
  3. необхідна швидкість запису;
  4. потреба в запису звуку;
  5. режим запису (постійний або при появі руху);
  6. наявність / відсутність в системі поворотних камер (PTZ);
  7. потреба у використанні тривожних входів і виходів відеореєстратора (датчики руху, звукові сигнали тривоги тощо);
  8. модель і марка використовуваного монітора;
  9. обсяг архіву відеозаписів, термін його зберігання.

У даній статті основну увагу приділено відеореєстраторів DVR, хоча деякі аспекти стосуються і NVR, відомих також як IP-реєстратори.

Сумісність відеореєстратора і камери

Як уже було згадано вище, є 6 базових технологій відео. Не всі з них поєднуються між собою. Видеорегистратор краще підбирати виходячи з того, які камери будуть мати місце в конкретній системі.

Гібридні відеореєстратори

Значно спрощує завдання використання гібридних відеореєстраторів. Їх розробниками передбачена можливість взаємодії з камерами різних технологій, навіть якщо вони підключені одночасно. До речі, вибір такої техніки на вітчизняному ринку набагато більше, ніж реєстраторів якогось одного стандарту. Гібридні відеореєстратори (Hybrid DVR) найчастіше мають маркування HDVR. Втім, це не обов'язково, і краще самому вивчити технічні характеристики, щоб дізнатися які відеостандарти підтримуються.

Роздільна здатність - важлива характеристика реєстратора

Встановлюючи систему відеоспостереження, не допускайте дуже поширеної помилки. Вона полягає в тому, що для ділянки особливої ​​важливості купується камера хорошого дозволу, наприклад HD (1280x720) і Full HD (1920х1080). Одночасно з цим не приділяється увага вирішенню, передбаченому для записів самого реєстратора. Адже він буде здійснювати відеофіксацію саме в такому дозволі, яке обумовлено його технічними характеристиками. Таким чином, якість відео може знизитися до 960Н (якщо не нижче), і розібрати дрібні деталі буде вельми проблематично.

Отже, якщо ви бажаєте знімати гранично чітке відео, наприклад, біля касового апарату або на пропускному пункті, зупиніть свій вибір на реєстраторі з високою роздільною здатністю. Якщо вам досить тільки фіксації пересування людей (наприклад, в коридорі або на задньому дворі), придбайте відеореєстратор з не такими високими показниками дозволу, адже це буде значно дешевше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь