Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні складові SMM-просування в соціальних мережах

Стрімке зростання соціальних медіа привів до ситуації, коли такі популярні платформи як Facebook, ВКонтакте, Instagram, Twitter за кількістю постійних користувачів практично зрівнялися з найбільшими пошуковими системами.

Крім того, соціальні мережі, прагнучи утримати клієнтську базу, намагаються надавати своїм користувачам все нові сервіси, в тому числі послуги, завжди вважалися прерогативою традиційних пошукових систем - пошук будь-якої інформації в інтернеті, рекламу, можливості для здійснення покупок і різноманітні розваги.

Така ситуація не могла залишатися без інтересу з боку бізнесу, що і привело до формування абсолютно нового явища - SMM або соціал-медіа маркетингу, замовити який ви можете по ссылке.

SEO vs. SMM

Для початку корисно зрозуміти принципову різницю між поведінкою користувачів в процесі звичайного серфінгу в інтернеті і спілкування в соціальних мережах.

• Інтернет-серфінг - це спілкування користувача з проектом або автором блогу в приватному режимі - один на один. В принципі, відвідувач сайту може взяти участь в коментарях, але не зобов'язаний.

• Спілкування в соціальній мережі - це завжди групове поведінка, що відбувається і кероване законами і принципами поведінки людей в групах.

• Кожна дія користувача соціальних мереж здійснюється як здійснюється під поглядами інших користувачів й яка б могла викликати якісь емоційні і поведінкові реакції. Або спеціально спрямоване на викликання у інших людей заданих емоцій і активносних реакцій.

У звичайному інтернет-серфінгу відбувається спілкування між людиною і машиною - пошуковим комп'ютером, а просування (пошуковий маркетинг) здійснюється на рівні комп'ютерних алгоритмів.

У соціальних мережах маркетологу необхідно бути не інженером комп'ютерних мереж, а інженером людських душ - розуміти принципи соціальної поведінки і вміти ними керувати.

• У SEO потрібно оптимізація сайту під алгоритми пошукових комп'ютерів.

• У SMM здесь потрібно оптимізація під алгоритми людського сприйняття, відчування і реагування. Причому, в умовах специфіки групового спілкування.

Особливу складність завдань SMM доставляє глибоке розходження в принципах поведінки і реагування різних соціальних груп і цільових аудиторій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь