Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке болгарка і як правильно її вибрати?

Болгарка - це потрібна і не замінна річ в кожному будинку. Вона призначена для розрізання металу, дерева, каменю, керамічна плитка, шліфування поверхонь металу, дерева.

Працює болгарка від електрики, оснащена регулятором швидкості і пусковою кнопкою. Для роботи використовується спеціальні круги (диски) і щітки, які закріплюються спеціальним шпинделем. Кола вибираються, в залежності від матеріалу, з яким збираєтеся працювати. Щітки використовуються для очищення площині від іржі, зварювання. Для поверхонь з металу краще використовуйте латунну щітку. Вони не залишають подряпин і не іскрять при роботі. Для дерев'яної поверхні скористайтеся нейлонової щіткою.

Як правильно вибрати болгарку, щоб вона довше прослужила?

Перед тим як придбати болгарку в Україні, визначитеся, де Ви будете її використовувати: в побуті або в професійних цілях. Побутові болгарки працюю невелика кількість час, після дати відпочити 20-25 хвилин. В цілому побутова болгарка працює 1.5-2.5 години. Професійна може працювати цілий день, при цьому має додаткові функції: підвищеної пилезахищенності і зниженого рівня шуму.

При виборі звертайте увагу на максимальний розмір кола. Найчастіше купуються для роботи, кола діаметром 125 і 230 мм. Саме під діаметр кола вибирається вага і потужність машини. Відповідно, чим більше коло, тим важче і могутніше буде інструмент. Потрібно врахувати, що діаметр кола повинен бути менше захисного кожуха і ні в якому разі не знімайте захисний кожух.

Болгарки бувають з однією ручкою (легше і компактніше) і з двома ручками (зручніше, так як можна працювати в дві руки). Ручка повинна бути з гумовою вставкою або чохлом.

Вибирайте болгарку з регулюванням швидкості. Ця функція дозволить збільшити або зменшити частоту обертання кола.

До речі, ви можете придбати ручний електроінструмент чудової якості на сайті polax.ua за найкращими цінами.

Вибирайте інструмент, в якому є функція системи обмеження пускового струму. Це потрібно для того, що б в момент запуску споживаний струм не перевищив номінальне значення, що може привести до перегорання запобіжника.

При роботі з болгаркою не забувайте про міру обережності, бережіть очі і руки. Працюйте у відповідній захисту. Болгарка повинна зручно лежати в руці, якщо інструмент не за Вашим силам (важкий), то не купуйте його. Не поспішайте, не відволікайтеся, стежте за тим як працює інструмент. При зміні деталей відключайте болгарку від електрики.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь