Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги ювелірної біжутерії

Зовнішній вигляд людини відіграє важливу роль в його сприйнятті оточуючими. Хороший костюм або плаття, взуття, укладка, аксесуари - все це допомагає виробляти приємне враження, заводити нові знайомства, проводити вдалі ділові зустрічі. Навіть невеликі деталі роблять образ завершеним, допомагаючи продемонструвати свою оригінальність і самобутність.

Ще наші предки з задоволенням носили вироби з кісток і природних матеріалів, "біжутерію" того часу. З розвитком цивілізації і відкриттям металів, в тому числі золота, з'явилося ювелірна справа, що стало одним з найбільш затребуваних і різноманітних мистецтв. На його розвиток особливо вплинула Стародавня Греція, в якій коштовностей надавали особливого значення. За їх кількістю і складності визначалися походження і статус людини, інкрустовані різними каменями, вони служили амулетами і оберегами від злого умислу і духів.

Сучасні прикраси

За останнє сторіччя ювелірні вироби зазнали безліч змін не тільки в зовнішньому вигляді і складі, але і в способі обробки матеріалу. Вони можуть бути виготовлені не тільки з благородних металів, а й зі сплавів з міддю, цинком і латунню, що раніше вважалося неприпустимим. Такі добавки дозволяють розширити можливості майстра і допомагають модницям купити якісні прикраси за доступною ціною.

На жаль, не всі сучасні прикраси якісні, тому перед покупкою потрібно оглянути їх поверхню на наявність плям і відколів, а щоб не заробити висип і роздратування, важливо звертати увагу на наявність у складі нікелю, велика кількість якого апріорі не може використовуватися в якісній продукції. Якщо такої можливості немає, або річ купується в інтернет-магазині biguteriya, краще віддавати перевагу відомим брендам і перевіреним іншими користувачами сайтам.

Часто ювелірної біжутерії потрібне додаткове покриття іншим металом, для чого використовують фарбування, фольгування, напилення і гальванізацію. Це робиться для того, щоб вироби зі сплавів, особливо якщо в їх складі є мідь, що не окислялись від контакту з водою і повітрям.

Щоб урізноманітнити вигляд виробів, їх інкрустують дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння. Для біжутерії іноді використовують стрази Swarovski. Від їх якості і способу кріплення багато в чому залежить довговічність вироби - чим краще властивості вихідного матеріалу, тим довше він прослужить. Багато приписують інкрустованим камінню містичні властивості і підбирають їх залежно від дати або року народження, знака зодіаку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь