Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати виріб з натуральної шкіри

Ринок рясніє товарами з натуральної (і не дуже) шкіри. Як вибрати виріб зі шкіри так, щоб не прогадати? Як придбати 100% натуральну шкіру, яка збережеться у відмінному стані кілька років? Купівля буде вдалою, якщо покупець точно знає наступні 5 відмінностей якісних шкіряних аксесуарів і може провести випробування аксесуара вогнем і водою. Готові?

Натуральна шкіра еластична, м'яка і щільна, але не рихла.

Якщо при деформації матеріал пластично гнеться, а потім приймає початкове положення - це те, що потрібно.

Злегка проведіть по аксесуару нігтем (не бійтеся, прямо по лицьовій стороні). Поверхня залишилася неушкодженою - відмінний вибір. Щось порвалося або відлущить - продавець явно лукавить і це синтетика.

Трохи потягніть за край речі і відпустіть. Край повернувся на місце, і не залишилося ніяких слідів - ви натрапили на хорошу якість.

Змочіть шматочок білої тканини в воді і з натиском проведіть по лицьовій поверхні. Тканина все ще біла і ніяких слідів фарби - бінго!

Є ще один сміливий експеримент, завдяки якому можна точно відрізнити шкіру від шкірзамінника. Далеко не кожен продавець дозволить його провести. Це випробування вогнем: натуральний матеріал не боїться короткочасного зіткнення з полум'ям, а замінник тут же почне плавитися, плюс з'явиться неприємний запах. Мінус все ж є. Деякі недобросовісні виробники покривають взуття та аксесуари спеціальним аніліновим покриттям, яке не світиться при нагріванні зовсім.

Наостанок потрібно перевірити виворіт. Вона повинна бути однотонною і рівномірної по щільності і окрасу. На дотик матеріал не гладкий, нагадує оксамит або велюр.

Зверніть увагу, що в інтернет-магазині ви можете придбати якісні вироби із справжньої шкіри за досить вигідними цінами.

Найголовніша порада при виборі шкіряного виробу

Важливо розуміти, що ціна виправдовує якість. Не можна придбати хорошу річ за 200 гривень. Якщо ви вибираєте якісний товар, який прослужить як мінімум 7-10 років - звертайте увагу переважно на брендові магазини і на майстерні аксесуарів ручної роботи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь