Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як будується будинок з СИП панелей

Сип панелі є дуже легким будівельним матеріалом, тому будувати можна як на великій території, так і в обмеженому просторі - під'їзд спеціальної техніки не буде потрібно. Перед початком будівництва слід розробити проект і всю технічну документацію. Ще одна перевага - при будівництві будинку з sip панелей не потрібна велика кількість людей, а терміни зведення набагато менше ніж при будівництві за іншою технологією.

Будинок з sip панелей: з чого почати?

1. Зведення фундаменту.

Як відомо, з закладення фундаменту починається будь-яку будівлю.

При плануванні фундаменту влаштовуються труби для водокомунікації і вентиляції цоколя. Опорний брус каркасного будинку кріпиться за допомогою кріпильних елементів до фундаменту, обов'язкова умова - дотримуватися горизонтальність брус., Яка перевіряється рівнем. Бруси укладаються горизонтально, фіксуються саморізами по три штуки на одну дошку, дотримуючись крок в один метр.

До речі, на сайті https://servuskyiv.ua/stroitelstvo-mnogoetazhnyx-i-kommercheskix-zdanij-iz-sip-panelej/ ви можете замовити будівництво таких будівель швидко та вигідно.

Потім, щоб захистити фундамент і брус від проникнення вологи, використовується бітумна мастика, якою обробляються нижні сторони перекриття і опорний брус. Лаги слід запінити, з'єднати разом і зшити за допомогою кріпильних елементів. СІП панелі монтуються на брус, пази так само заповнюються піною і панелі з'єднуються разом.

Допускаються зазори в три-п'ять мм між панелями. Вертикальність і горизонтальне положення панелей звіряється з допомогою двометрового будівельного рівня. Від вибору матеріалу залежить зазор, що утворюється по всьому фундаменту.

2. Зведення стін.

Стіни зводяться за спеціальною технологією. Для цього буде потрібно брус, саморізи, монтажна піна і панелі. Збірка стін проводиться відповідно до креслень і маркуванням, нанесеної на самих панелях.

3. Прорізи

У процесі складання конструкції, утворюються дверні та віконні прорізи. Ще на стадії проектування розподіляються форми і розміри виготовляються панелей, що значно спрощує будівництво і не вимагає додаткової роботи по визначенню прорізів.

Якщо будинок багатоповерховий, то збірка кожного наступного поверху виконується аналогічно. Особливо поширене каркасне будівництво з СІП панелей за кордоном, там цього матеріалу більше довіряють і зводять досить великі споруди, використовують для громадських, спортивних та торгово-розважальних будівель.

4. Покрівля.

Після того, як встановлені всі стіни, балки і перекриття, переходять до монтажу покрівлі. Як і при зведенні стін, всі роботи з покрівлею проводяться за маркуванням на кресленнях і СИП панелях. При зведенні покрівлі використовується брус з вологістю до 20%, що не дає покрівлі деформуватися і давати тріщини, а всі елементи конструкції оброблені антисептиками.

Каркасно - панельні технології дозволяють створювати найрізноманітніші архітектурні форми. Незважаючи на те, що СІП панелі привозять на будівництво вже в готовій формі, іноді доводиться їх різати, тому треба намагатися мінімізувати кількість стиків. Коли будинок готовий, переходять до внутрішньої і зовнішньої обробки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь