Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати кросівки

Кросівки - універсальний вид взуття, який багато людей вважають за краще через їх зручності і приємного зовнішнього вигляду. Незважаючи на спортивну спрямованість, більшість людей в них не бігає, а ходить на навчання, роботу, прогулянки і т.п. Існує навіть спеціальний поділ за призначенням:

Для бігу. Це найлегші кросівки, які мають гнучкий носок і підошву з хорошою амортизуючою основою. Цей вид взуття практично ніяк не повинен відчуватися, щоб легше було займатися спортом.

Баскетбольні. Це так звані снікери. Такі кросівки забезпечують надійну фіксацію гомілковостопного суглоба, так як саме він найчастіше страждає при занятті цим видом спорту.

Футбольні (або, як їх ще називають, бутси). Їх теж існує безліч варіантів, але в цілому їх головна особливість полягає в наявності шиповану підошви і гнучкого носка, що забезпечує хорошу стійкість під час бігу.

Тенісні і волейбольні. Ці два види спорту передбачають високий ступінь активності і багато рухів, тому на першому місці стоїть стійкість підошви. Чим краще амортизація підошви, тим якісніше вважаються кросівки.

Кросівки для скейтбордингу, або, як їх ще називають, скейтери. Основна вимога до такого виду взуття - висока міцність і надійність. Скейтбордисти часто використовують підошву як гальмо, тому вона повинна бути дуже зносостійкого, в ідеалі - з хорошої гуми.

Кросівки для занять фітнесом. Тут важливо в першу чергу, щоб підошва була тонкою і гнучкою. Рухи повинні бути максимально легкими і природними.

Casual. Це звичайна повсякденне взуття, яка дуже добре виглядає, але при цьому не дуже зручна для серйозного заняття спортом.

Останні - найбільш поширені. Існує величезна різноманітність Casual-кросівок в плані дизайну і форм. Деякі з них універсальні і підходять в тому числі для спорту, інші - ні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь