Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибирати насіння овочів?

Життя. Як багато в цьому слові! Що варто відібрати її або подарувати? Це найбільший дар, яким наділена людина. З давніх-давен люди вирощували рослини собі на прожиток. Однак зараз, в 21 столітті, багато хто любить займатися садівництва для душі. Таке хобі прекрасно заспокоює, налаштовує на умиротворений лад і піднімає настрій!

До речі, на сайті https://agro-market.net/catalog/cat/171/ ви можете придбати якісне нідерландське насіння за вигідними цінами.

Технології не стоять на місці, і багато садівників дуже добре знають як важко садити легкі насіння овочів, наприклад петрушку, моркву, селеру. «Що ж в цьому важкого?», - запитаєте Ви. Вся справа в тому, що вітер їх здуває з місця посадки і в цьому вся проблема. Виходячи з цього, вчені почали шукати різні варіанти вирішення проблеми. І знайшли! У продажу часто можна знайти гранульовані (дражировані), інкрустовані та плазмові насіння.

Гранульованими називають насіння, які покриті спеціальною оболонкою. Вона живить насіння і захищає їх від вітру і інших пошкоджень. Насіння збільшуються в розмірі, їх легко садити завдяки круглої або овальної форми.

Крім дражированная, існують ще й інкрустоване насіння. Вони покриті оболонкою, в завдання якої входить регулювання росту рослини. Вона живить рослину і допомагає йому вирости красивим і здоровим. Ключовою відмінністю від гранульованих є розмір - вони зберігають майже натуральну величину.

І остання в списку, але не остання за якостями, категорія насіння - плазмові. Їх обробляють в газовому середовищі використовуючи знижений тиск. Така обробка стимулює зростання і схожість рослин, рослини стають менш сприйнятливими до хвороб.

Основні правила вибору

Однак варто пам'ятати кілька простих правил:

Такі типи насіння як гранульовані, інкрустовані та плазмові можна замочувати і протравливать перед посадкою! Такий підхід не дасть їм зійти, так як водою ви знищите оболонку і рослина не буде отримувати додаткові речовини.

Вони потребують якісно зволоженою грунті, така волога допоможе оболонці набрякнути, і насіння прокинеться вчасно.

Час проростання обробленого насіння трохи довше, тому не варто панікувати, якщо вони не проклюнулися в термін.

Термін придатності насіння такого типу набагато менше, ніж у звичайних. Обов'язково перевіряйте дату виготовлення при покупці.

Оброблене насіння за ціною відрізняються від звичайних, але за своїми якостями вона окупається. Рослини виростають міцні і здорові.

Не бійтеся купувати насіння з оболонкою. Вона, звичайно ж, вимагає певних особливостей при посадці, але саме обробка допомагає насінню зійти на радість садівникові.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь