Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Устаткування для свинарства: особливості

В даний час існує широке різноманіття всіляких обладнань, призначених для розведення свиней, вибір яких відповідає проекту підприємства. З цієї причини перед закупівлею всього необхідного важливо враховувати ряд нюансів:

  1. кількість свиней, передбачуване до змісту в господарстві;
  2. особливості приміщення, представлені розмірними характеристиками, місцем розташування, планом будівлі;
  3. віковий поріг, до якого буде проводитися утримання тварин.

З урахуванням даних факторів здійснюється не тільки підбір засобів оснащення, а й їхні можливі варіації, а також технічні параметри. Як приклад можна розглянути оборудование для свиноводства на Ukrvet, призначене для годування свинок. Так, обладнання для годування свиней представлено численними варіантами і різними складовими. Характеристики відносяться тільки до обладнання, що здійснює подачу корму, що обумовлюється досить частим годуванням свиней. Набагато більшу кількість складових елементів містять годівниці і пристосування, що подають воду. Таким чином, переважна частка роботи піддається механізації, і лише невелика її частина виконується робочим персоналом.

Необхідне обладнання

Свинарське господарство, як правило, має чималі масштаби, у зв'язку з чим з метою максимальної механізації трудомістких процесів виникає необхідність в придбанні наступних обладнань:

  1. на самому початку ретельно продумується система вентиляції для свинарника;
  2. приміщення, в якому передбачається утримання свиней, спершу облаштовується панелями з теплоізоляційними властивостями, на які накладається функція підтримки оптимальних температурних режимів;
  3. після закінчення установки панелей проводиться монтаж спеціального покриття для підлоги;
  4. зводяться загони з метою поділу поросят відповідно до їх віковими групами;
  5. обладнуються системи подачі кормів та безпосередньо годівниці;
  6. далі настає черга пристосувань для подачі води в поїлки;
  7. система, призначена для виведення з загонів відходів життєдіяльності тварин;
  8. спеціальні бункерні приміщення, необхідних для зберігання кормів.

До речі, на сайті ukrvet.ua/kategorii/97/laboratornye-testy-i-nabory ви також можете придбати лабораторні тести та набори за вигідними цінами.

При наявності в господарстві всього необхідного може бути впевненими в повноцінному і якісному функціонуванні всього свинарського господарства. Крім цього, значним чином зменшується навантаження на робочий персонал, що, втім, не позначається на самопочутті свинок, які в такій атмосфері відчувають себе привільно, відрізняються швидким ростом і відсутністю хвороб.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь