Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати праску

Праски можуть бути звичайні, парові і з парогенератором. Перші вже практично не випускаються в силу не затребуваності, другі - навпаки, набирають популярність через доступної ціни і зручного використання відпарювання. Третій вид стоїть на порядок дорожче, і ефект від такого праски прирівнюється до професійного.

Потужність безпосередньо впливає на швидкість нагріву робочої поверхні і якістю пропрасовування. Праски з потужністю до 1500 Вт вважаються малоефективними, дорожніми і рекомендуються маленьким сім'ям. Потужністю 1500 -1700 Вт мають стандартні праски, вони швидко нагріваються і добре справляються зі складками. Праски, потужність яких перевищує 2000 Вт, прирівнюють до професійних. Їх потенціал дуже високий, але в звичайний будинок такий апарат ні до чого.

Зверніть увагу, що выбрать утюг відмінної якості не така вже й легка справа, як може здаватися. Тому варто спочатку зайти в інтернет-магазин Алло, для прикладу, та переглянути найпопулярніші моделі прасок.

Найважливіший параметр - підошва праски, від нього залежить вага пристрою і ефективність роботи в цілому. Підошви бувають алюмінієві, керамічні, з нержавіючої сталі і з тефлоновим покриттям. Алюміній - дешевий, легко чиститься, швидко нагрівається і остигає, але варто строго дотримуватися температурного режиму, щоб не зіпсувати річ. Нержавійка - більш міцний і практичний матеріал, він так само добре чиститься і добре ковзає по тканині, але важче алюмінію. Кераміка забезпечує найкраще ковзання, немає «замінанія» тканини і можна не стежити за температурним режимом. Тефлонове покриття досить шкідливий - при зіткненні з металом (гудзики, блискавки) він може подряпатися, а в подальшому зіпсувати річ з делікатною тканини.

Температурний режим слід вибирати в залежності від тканини. Для лляної - 210-230 ° С, бавовна - не вище 150 ° С, віскоза -120 ° С, поліестер - 110 ° С, синтетика не вище 110 ° С.
При наявності функції відпарювання тканину швидше і легше відпарює. Функція автоматичного відключення може зберегти квартиру від пожежі - якщо апарат перебуває нерухомо в вертикальному положенні більше 10 хвилин або в горизонтальному більше 30 секунд, він відключається.

Наявність протикраплинної системи може зберегти річ від плям і розлучень у випадку, якщо через недостатню температури не встигає утворитися пар і вода просочується з отворів в підошві праски. Система захисту від накипу забезпечить довговічність резервуару для води. Для цього використовують спеціальні знімні противапняні касети, які слід міняти через кожні 30 днів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь