Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Знайомтеся: інфрачервоні обігрівачі. Обігрівач інфрачервоного випромінювання

Давайте сьогодні обговоримо тему: інфрачервоні нагрівачі (обігрівачі). Що це таке - обігрівач інфрачервоного випромінювання?

Після того, як люди стали прагнути до зручностей і комфорту, однією з проблем, з якою вони себе завантажили, стала проблема обігріву свого житла. Спочатку для цих цілей використовувався вогонь. До речі вогонь застосовувався і для обігріву, освітлення та приготування їжі одночасно. Так що наші прабатьки були практичними вже в ті часи.

З розвитком цивілізації і технологій на заміну вогню прийшли в наше життя інші обігрівальні пристрої. Це спочатку були каміни, пізніше - системи центрального опалення, і потім вже різні електричні обігрівачі. Однак вони все мали один істотний недолік. Перш, ніж обігріти оселю, вони повинні були нагріти спочатку себе, навколишнє повітря, а вже потім - все те, що знаходилося навколо. Як неважко здогадатися, ККД цих пристроїв був на низькому рівні.

Традиційні види електричних обігрівачів - це масляний радіатор, конвектор або тепловентилятор. У наш час, як відомо - їх вибір величезний, ціни демократичні і кожен може вибрати обігрівач за своїм смаком. Але є одна проблема, я б сказав - незручність цих обігрівачів, яку вони не вирішують. Вони здатні обігріти тільки закритий простір. На відкритому повітрі їх ефективність практично зводиться до нуля.

Але ж крім кімнат в будинку є, наприклад, відкриті балкони або дворики і тераси заміського будинку, які з приходом холодів, практично випадають з життєвого простору. Адже там холодно і незатишно. Для таких випадках і є вихід, який застосовується в західних країнах і потихеньку приживається і у нас. Це обігрів за допомогою такого пристрою, як обігрівач інфрачервоного випромінювання, а придбати обігрівач можна на сайті.

Давайте поговоримо про це більш детально. Як то кажуть, все нове - це добре забуте старе. Так ось, з розвитком прогресу і нових технологій, людство повернулося до технології передачі тепла (вогонь багаття, як в стародавні часи), а не теплого повітря. Це як раз і є інфрачервоні нагрівачі, принцип дії яких досить простий. При поглинанні будь-яким тілом (живим чи ні) інфрачервоних променів, воно нагрівається і починає віддавати тепло в навколишній простір. До речі, найбільш потужним і відомим подібним обігрівачем є сонце. І подібно до сонця, такі обігрівачі є найбільш комфортними, екологічними та економічними джерелами тепла. Процес обігріву безшумний, відсутні циркуляційні потоки. Крім того, обігрівач інфрачервоного випромінювання здатний забезпечити комфорт для людини навіть на відкритому повітрі.

Інфрачервоний нагрівач - це теж опалювальний прилад, але працює він за іншим принципом, ніж традиційні електричні. Головна частина такого пристрою - це спеціальний елемент, що випускає інфрачервоні хвилі, які впливають на поверхню предметів і підвищують їх температуру. Саме вони і переносять велику частину тепла. Точно такі промені гріють нас під сонцем або біля відкритого вогню.

Основна їх особливість і принцип дії полягає в наступному. Інфрачервоні промені проходять крізь повітря, не нагріваючи його. Вони нагрівають предмети, що знаходяться в кімнаті: підлога, стіни, меблі, людини. І вже від розігрітих предметів починає нагріватися навколишній їх повітря. Основною перевагою таких обігрівачів є можливість місцевого обігріву, так як вони в мінімальному ступені розсіюють тепло.

Так само і на свіжому повітрі. Ви можете встановити обігрівач і направити потік дії променів на те місце, де будете розташовуватися. Можете насолоджуватися свіжим прохолодним повітрям, перебуваючи при цьому в теплі і комфорті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь