Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Фіброузна ковбасна оболонка

Фіброузні оболонки володіють паро- та газопроникність. Для їх виробництва використовується довговолокнистий фіброузний папір, яка повністю просякнута целюлозою. Цей тип оболонок спеціально призначений для застосування на високошвидкісних лініях, які обладнані кліпсатором.

Властивості

Міцність фіброузних ковбасних оболонок виділяє їх серед інших аналогів, які відстають за цим показником. Крім цього, вона характеризується рівномірністю геометричних параметрів по довжині і має хорошу димопроникність.

Високі показники міцності і усадка роблять фіброузну оболонку гарною заміною колагеновим оболонкам, про які детальніше можна дізнатися на сайті. Вона ─ ідеальний варіант для високопродуктивних автоматизованих виробничих ліній.

Переваги

Популярність фіброзних оболонок у виробників зумовлена ​​такими перевагами:

  1. за показниками міцності не має рівних серед усіх проникних оболонок;
  2. допускається застосування кліпсаторів будь-якого виду;
  3. ручна формування;
  4. володіє адгезійними властивостями;
  5. підвищена фаршеемкость;
  6. здатна витримувати вплив високих температур;
  7. хороші показники паро- і газопроникності забезпечують задані смакові якості, аромат і дозволяють отримати привабливий колір при копченні;
  8. дрібнопориста структура зменшують ймовірність проникнення мікроорганізмів.

Види

Фіброузні оболонки бувають стандартними і полегшеними, детальніше тут. Така класифікація заснована на різній міцності матеріалу. Полегшені характеризуються тим, що мають меншу товщину, або вихідна сировина відрізняється якістю. У більшості випадків целюлоза, що є основою такої оболонки, має короткими волокнами і дешевша по відношенню до стандартної. Можливість отримання економії за рахунок зниження вартості оболонки привертає виробників, незважаючи на її знижену міцність.

При підборі типу оболонки кожне м'ясопереробне підприємство орієнтуються, як правило, на такі критерії.

Якщо потрібно, щоб показники міцності оболонки були на високому рівні на всіх етапах виробництва продукції при одночасному збільшенні продуктивності і фаршеемкості, вдаються до використання оболонки стандартної якості. Якщо необхідно замінити білкову оболонку на кліпсатором, то застосовують більш дешевий тип оболонок, який дозволить компенсувати втрати в процесі набивання.

Сировиною для стандартного фиброуз служить довговолокнистої целюлози з рівномірною структурою. Для її виробництва застосовуються певні сорти деревини. Така оболонка ─ оптимальний варіант для нанесення кольорового маркування. Це пояснюється тим, що поверхню виробу досить рівна і не викривляє стрічку. Крім цього, стандартна оболонка відрізняється підвищеною фаршеемкостью, тому процесі зберігання поверхню ковбасних виробів не покривається великим числом зморшок. Сукупність цих факторів призводить до меншого витраті оболонки при незмінно високій якості продукції.

Серед фіброузние оболонок різного діаметру і кольору виробників цікавлять їх адгезійні характеристики, які визначаються наступними ознаками:

  1. - Адгезія, тобто усадка оболонки разом з вмістом в ході копчення або сушіння вироби;
  2. - Ступінь прилипання, яка говорить про характер цього явища при термообробці.

Введення нового поняття обумовлено розробкою сучасних технологій з використанням нових продуктів, так як старе не дає повного уявлення про усадки і с'емності.

При виробництві м'яких ковбас необхідна оболонка, що володіє хорошою адгезією, яка не допускає виникнення бульбашок і не прилипає до м'яса. Для ковбас, які містять рослинні білки і наповнювачі в великій кількості, також будуть потрібні аналогічні властивості. Виробники оболонок в прагненні задовольнити потреби ринку випускають фіброзу з різними ступенями адгезії-прилипання, які можна використовувати в усіх технологічних процесах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь