Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Якими бувають костюми для зварювальників?

Будь-зварювальний процес повинен задовольнять вимоги безпеки. Зварювальник повинен бути правильно екіпірований спеціальним, захисним костюмом. В даний час, варіацій зварювальних костюмів дуже багато. Між собою вони відрізняються якістю, призначенням, матеріалом, з якого виготовлений костюм і так далі.

Одним з найпопулярніших сьогодні, є робітники костюм зварювальника. У цій статті ми розповімо про це, і інших видах костюмів для зварювальників, ви дізнаєтеся, який зробити вибір спецодягу для зварювальника.

Головним завданням і призначенням зварювального костюма, здебільшого, є 2 завдання:

  1. захист від попадання зварювальних іскор;
  2. захист від попадання розплавлених крапель металу.

Так як до костюмів висувають вимоги і стандарти, вони були зібрані в спеціальному державному стандарті ГОСТ 12.4.247-2008. Тому, якщо вам цікаві всі вимоги, яким повинен відповідати костюм, їх ви можете знайти саме в цьому ГОСТі. Як правило, зварювальний костюм складається з 2-х елементів - куртки і брюк.

Робочі костюми зварника

Сьогодні, спецодяг для зварювання виготовляють з синтепоновим наповнювачем, а раніше, все зварювальні костюми використовували багатошаровий ватин. Такий перехід цілком обгрунтований, адже синтепон, який використовується для утеплення костюмів зварників, прекрасно пропускає повітря і дає можливість шкірі «дихати» під час роботи.

Крім того, синтепон здатний відштовхувати воду, а не вбирати її як це робить багатошаровий ватин. Це дозволяє костюму залишатися сухим, і працювати в умовах підвищеної вологості. Спілка називають спеціальний матеріал, яким покривають костюми зварювальників з метою додаткового захисту. Матеріал відштовхує іскри і палаючі краплі розплавлених металів, не пропускаючи при цьому гази.

Цільноспілкові зварювальні костюми

Костюми з цільного спілка мають 3 клас захисту. В процесі виготовлення, застосовуються аромідние нитки, а весь костюм покривається суцільною спілкою. Штани зварювальної спецодягу мають бокові шви, в яких, як правило, роблять кишені. Підкладка штанів і куртки костюма робиться з бязі. При цьому вага костюма значно зменшується, і може становити всього 2-3 кг. Таким чином, руху зварювальника будуть легкими і невимушеними. Костюми зварювальників з цільного спилка можуть бути як літніми, так і зимовими.

Зимові костюми зварювальників

Зимовий спецодяг для зварників відрізняється від звичайних костюмів наявністю утепленій підкладки. Природно, використовуються такі костюми під час робіт на вулиці взимку, в регіонах з постійно зниженою температурою (окремі райони Сибіру, Європи і т.д.). Куртку і штани для зварника виготовляють не просто з утеплених матеріалів, їх наповнюють утеплювачем. Є також і інші варіанти, які також чудово підходять.

Куртка зварювального костюма захищена спілкою, але також, зустрічаються моделі костюмів зі спилка в задній частині куртки. Щоб вітер і опади не проникали через застібку, виробники спецодягу роблять їх прихованими. Спілка також нашивають у вигляді накладок на штани костюма. Щоб забезпечити костюм додатковим захистом, манжети рукавів і капюшон костюма зварника роблять прогумованим, для того щоб не пропускати холодне повітря.

Спілки, який нашивається на ділянки спецодягу, має товщину 1 мм. Брезент, з якого виготовлений костюм зварника, має щільність в 480-550 г / кв. м. Вага зимових костюмів, в середньому становить від 3.8 до 4 кг.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь