Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види міжкімнатних дверей і їх складові

Починаючи робити ремонт в будинку або квартирі, ми поступово приходимо до думки, що непогано було б замінити старі двері. Звичайно, їх можна спробувати реставрувати. Але якщо ви не фахівець у цій галузі, то з цією ідеєю краще розлучитися. А якщо довірити оновлення старих дверей майстру, ремонт обійдеться вам дорожче, ніж, якби ви придбали нові двері.

Отже, вирішено - купуємо двері. Благо, вибір широкий і в кожному місті є салони-магазини, які спеціалізуються на даній продукції. Якщо ж вибір в них вас не влаштує, завжди можна купити двері через Інтернет. Які ж бувають види дверей, і якою інформацією необхідно володіти, щоб вибрати надійні і якісні двері?

За кількістю полотен двері діляться на:

  1. Однопільні - мають одне полотно і встановлюються зазвичай в невеликих приміщеннях, таких як дитяча, санвузол або кухня.
  2. Двопільні - відповідно складаються з двох полотен і застосовуються в основному для великих приміщень, таких як вітальня, хол, їдальня.
  3. Трьох-і чотирьохпільні встановлюються вкрай рідко, в основному в приватних котеджах.

За матеріалом, з якого вони зроблені:

  1. З профілю ПВХ - для житлових приміщень використовуються рідко, але все ж мають своїх шанувальників. Такі двері можуть бути встановлені у ванних кімнатах і інших приміщеннях з підвищеною вологістю.
  2. Скляні - виробляються з міцного загартованого скла, і мають товщину 8-10мм. Вони можуть бути як орними, так і розсувними, а так же радісних. На скло наноситься будь-який вподобаний вам орнамент або ж двері може бути просто матовою. Такий вид дверей може йти як доповнення до скляної стіни-перегородки.
  3. Комбіновані - представляють собою співдружність скла і дерева. Можуть мати невеликі скляні вставки будь-якої геометричної форми або бути практично повністю зі скла, вставленого в дерев'яний каркас.
  4. Дерев'яні - користуються заслуженою популярністю, адже вони є екологічно чистими, міцними і красивими. Такі двері, виготовлені майстром за індивідуальним замовленням, можуть стати справжньою окрасою вашого будинку, хоча ціна на них досить висока.
  5. Двері з МДФ - найпоширеніші на сьогоднішній день, адже вони доступні за ціною і мають прекрасні декоративні та експлуатаційні якості. Такі двері може повністю бути виготовлена ​​з МДФ (дрібнодисперсного фракції відходів деревообробного виробництва, спресованих за допомогою високої температури) або бути шпонированной. Двері з МДФ мають відмінні експлуатаційні характеристики і зовні дуже нагадують дерев'яні.

А от придбати двері міжкімнатні ви можете на сайті berezha.com.ua.

З чого складаються двері?

Власне, дверима прийнято вважати саме дверне полотно, яке може бути цілісним або ж порожнистим. Пустотілі двері складаються з каркаса і горизонтальних перекладин, виконаних з недорогих, переважно хвойних порід деревини, і фільончастої частини, яка виконується з різних матеріалів, таких частин найчастіше буває дві. Внутрішньо простір заповнюють пресованим гофрокартоном.

Дверна коробка являє собою дві вертикальні стійки, з'єднані між собою верхньої і нижньої поперечиною. Нижня поперечина є порогом, але бувають дверні коробки і без порога, що складаються тільки з трьох частин. До дверної коробки бажано кріпити гумову прокладку трубку, і тоді двері не закриватимуться зі стуком, а так же вам не доведеться боятися протягу. Саме такі двері міжкімнатні придбати варто однозначно.

У разі, якщо між стіною і коробкою існує досить велика відстань, що не перекривається лиштвою, то тоді в ці зазори встановлюють добори.

Лиштви надають завершеності, встановлених дверей. Виготовляють їх з дерева або МДФ і прибивають маленькими цвяхами-шпильками без капелюшків.

Поняття дверна фурнітура, це ручки, замки петлі. Вони повинні бути обрані в одному стилі і кольорі і повинні гармоніювати з самими дверима. Самим довговічним матеріалом для фурнітури є латунь.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь