Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке терасна дошка

Всі покриття з натурального дерева мають один недолік - вони піддаються змінам, недовговічні і дороги в експлуатації. Дерев'яні покриття вимагають постійного догляду і обробки, так як схильні до висихання, не надто вологостійкі, навіть при всіляких просоченнях коробляться, старіє.

Стрімкий розвиток і інновації в розробках нових будівельних матеріалів і виробів спрощують наше життя і знижують витрати і проблеми в експлуатації дерев'яних конструкції і виробів. Сьогодні на будівельному ринку найкращим оздоблювальним виробом є терасна дошка Краснодар, Сочі, Анапа - це ті міста де вона особливо поширена. Цей матеріал вийшов в результаті змішування двох компонентів: деревини та полімеру.

В результаті чого вийшов матеріал дуже міцний до вологи, холоду, спеки та гниття. Крім усього терасна дошка з'явилася конкурентної за вартістю, тому що в її склад входить не ділова деревина, а відходи виробництва, які використовуються разом з полімером (30%), який є в'язкої основою.

Розплавлений полімер і деревні стружки виливають у форми, в результаті чого виходить терасна дошка з дуже гладкою поверхнею без яких-небудь дефектів.

Досягти довговічності та хімічної стійкості до змін навколишнього середовища допомагають різні добавки згідно з технологією виготовлення.

Ця дошка дуже довговічна, термін експлуатації 50 років на вулиці, їй не потрібна ніяка захист і при цьому зберігаються всі характеристики. Крім усього терасна дошка дуже легка в укладанні.

З нижнього боку дошки роблять невеликі канавки для того, щоб зняти напругу при температурних і вологісних перепадах.

В основному терасна дошка випускається до 40 мм завтовшки.

Терасну дошку ще називають «декінг». До речі, budmagazin.com.ua предлагает декинг за найвигіднішими цінами. Це екологічно чистий продукт, який не містить хімічно небезпечних інгредієнтів і має дві лицьові поверхні. До того ж вона дуже проста в догляді.

Обидві поверхні терасної дошки є лицьовими, тому її можна укладати, чергуючи боку, при цьому виходить красивий малюнок настилу. Підлоги комфортні при ходьбі, неслизькі.

Перед укладанням підлог з терасної дошки, необхідно вирівняти підставу і укласти лаги кроком 60 см.
Кріпити дошку можна відкритим і прихованим методами. Відкрите кріплення - це коли шурупами притягують дошку до направляючої лагу.

Приховане кріплення - це, коли відсутні видимі кріпильні деталі на лицьовій стороні статі.

Кріпильних елементів є кілька видів: кріплення Ключ, кріплення Гвоздек, кріплення Краб і інші.

Основною відмінністю укладання терасної дошки від дерев'яних підлог - це те, що відстань між дошками у перших ширше і становить не більше 10 мм. Ці зазори забезпечують вентиляцію статі і стік води.

Терасна дошка використовується для підлог на відкритих верандах, біля басейнів, у дворах і двориках замість керамічних каменів і плитки. Або може поєднуватися з цими матеріалами і інших місцях.

Ця дошка за кольором дуже схожа на дерев'яну, але значно перевершує за експлуатаційними властивостями і створює затишок у вашому дворі.

Економічно вигідно використовувати терасну дошку, так як вона не вимагає ремонту і заміни деталей, не гниє від вологи і не виділяє ніяких шкідливих запахів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь