Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати дитячий конструктор - поради та огляди

Дитячий конструктор - геніальний винахід, яке сприяє роздумів і створення образів, розвитку мислення, покращує пам'ять і розвиває багату фантазію дитини. Розумові здібності дитини безпосередньо залежать від розвитку мови, рухів і мислення.

Як же розібратися у величезному потоці пропозицій, як підібрати дитячий конструктор за віком і етапу розвитку дитини?

Констуктор можна розділити по виду матеріалу з якого він зроблений і по виду кріплення деталей.

По виду матеріалу конструктори поділяються на:

  1. - металеві
  2. - керамічні
  3. - дерев'яні
  4. - пластикові (для прикладу, конструктор детский пластмассовый berni)
  5. - поролонові
  6. - картонні
  7. - магнітні

Це поділ занадто узагальнює матеріал і не дає детально розібратися в питанні, на наш погляд зручніше класифікувати конструктори все ж по виду кріплення. Це важлива риса якості конструктора. Вони повинні легко з'єднуватися і роз'єднуватися. Складність кріплення не повинна відволікати дитину від процесу конструювання і змушувати нервувати.

По виду кріплення конструктори деляться следующи чином:

  1. - Блочне кріплення
  2. - Щіткове кріплення
  3. - Розрізне кріплення
  4. - Гвинтове кріплення
  5. - Магнітне кріплення
  6. - Кріплення на засувки, пазли
  7. - Кріплення на заклепки і кліпси
  8. - Кріплення з болтів і гайок
  9. - Керамічні конструктори
  10. - Без кріплення

Сучасні конструктори вражають різноманітністю, виробники прагнуть перевершити один одного в розробці деталей. Конструктори можуть виготовлятися тільки з одного матеріалу, а інші - з декількох видів матеріалів, можуть скріплюватися одним кріпленням або об'єднувати в собі множинні варіанти кріплень. Всі класифікації конструкторів умовні. Давайте розглянемо докладніше дитячі конструктори представлені на нашому ринку.

Металеві конструктори

Металлический конструктор Берни - подарунок для маленького техніка, якого залучають різні механізми і пристрої. Він викличе у хлопчика захват, адже в його складі ціле безліч найрізноманітніших елементів, які потрібно буде з'єднувати між собою за допомогою болтів, гайок, штифтів і ключа. Це вже не схоже на пластиковий конструктор, різнокольорові деталі якого здаються дитячими. Результатом кропіткої роботи з цим набором може стати модель ракети, самоскида або який-небудь будівельної техніки. Таке хобі здатне поліпшити дрібну моторику рук, концентрацію уваги, розвинути творчі здібності дитини та її логічне мислення. Металевий конструктор призначений для дітей старше 5 років. Всі конструктори в зручній пластиковій коробочці - так що будь-який з них можна взяти в дорогу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь