Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ідея бізнесу - друкарня

Останнім часом відкривається все більше малих підприємств, що надають послуги кольорової поліграфії. Мета відкриття подібного бізнесу - задовольнити потреби покупців, які потребують послуг поліграфії, використовуючи сучасне поліграфічне обладнання.

Сфера кольорової поліграфії розвивається, конкуренція зростає, проте мале підприємство, яке займалося б виробництвом буклетів, листівок та іншої друкованої рекламної продукції, має шанси стати затребуваним. На даний момент на ринку поліграфічних послуг функціонують або малі підприємства, що спеціалізується на будь-якiй формi поліграфії, або великі видавництва, які займаються партійним тиражем. Для прикладу, https://wolf.ua/ - випускає якісну продукцію.

Для того, щоб мале підприємство було конкурентоспроможним, воно повинно надавати тільки якісні послуги і пропонувати доступні ціни. Висока якість можна забезпечити, тільки купивши сучасне високопродуктивне обладнання, середня вартість якого складе 100-150 тис. грн. Необхідні для цього кошти можна отримати, заробивши, взявши кредит або знайшовши інвестора.

Тільки з високоякісним обладнанням типографія буде приносити дохід, адже вартість першокласних товарів буде прийнятною через ефективної роботи обладнання, а у компанії практично не буде витрат на оплату праці, так як у сучасного обладнання є автоматичне меню, а значить не потрібен працівник. З хорошим обладнанням виробництво швидко налагодиться, а витрати можна буде окупити за гранично короткий час.

На сьогоднішній день багато світових компанії виробляють хорошу техніку, тому вибираючи, варто відштовхуватися від тих критеріїв, які важливі для невеликої друкарні, в першу чергу це швидкість друку, не менш ніж 1 копія в секунду, а ідеальний варіант, якщо апарат буде робити 100- 120 копій за хвилину. Придбаний апарат повинен бути розрахований на реалізацію складного завдання і мати доступне меню. Традиційний формат друку для малого поліграфічного бізнесу - це А4, але завдяки сучасним технологіям можна друкувати і більшого формату, зберігаючи технологічні характеристики і доступну вартість.

Також зверніть увагу, що на сторінці https://wolf.ua/catalog/kalendari ви можете замовити якісний календар просто з типографії за найнижчою ціною!

Вибираючи поліграфічне обладнання, звертайте увагу то, чи є різниця в швидкості друку першої та наступних копій, буває, що перша друкується за 20 секунд, а наступні за 50 кожна, а також на резерви техніки, так як фотобарабан може бути розрахований на 4-5 тис. копій, а може на 100-120 тис. копій. З усіх компаній, що виробляють друковану техніку, можна виділити лідерів: Xerox, Epson, Canon. В цілому, щоб відкрити невеликий бізнес для надання поліграфічних послуг, не обійтися без копіра формату А3, лазерного принтера формату А3, комп'ютера, сканера, ламінатора, термопереплетного апарату.

Більшість представників малого поліграфічного бізнесу надають населенню послуги кольорового друку, з також сканують, ламінують, переплітають і друкують невеликі, за мірками типографних, тиражі. Для забезпечення конкурентоспроможності також варто друкувати бланки, формуляри, листівки, брошури, буклети, проспекти, рекламні листівки. Крім надання послуг населенню, можна працювати з загальноосвітніми установами, наприклад, друкувати методички чи навчальні матеріали студентам або школярам.

Головна умова ефективності даного виду бізнесу - придбання високоякісного і високоефективного обладнання, яке було б функціональним, простим в обігу, не вимагало спеціалізованого обслуговуючого персоналу і характеризувалося б якістю і доступністю друку. До кольорової поліграфії можна додати палітурка, брошурування і ламінування.

Так як подібний бізнес зараз популярний, можна підвищити свою конкурентоспроможність, якщо запропонувати більш широкий спектр послуг, ніж інші, як для малих, так і для середніх обсягів. Успіх бізнесу, що спеціалізується на послугах поліграфії, можуть забезпечити контракти на великі і середні наклади юридичним і фізичним особам.

Як висновок можна сказати, що для ефективної роботи потрібно: висококласне обладнання, яке надає максимальний спектр послуг, ефективний маркетинг, а також реклама. При наявності всіх складових навіть недосвідчений підприємець може досягти успіху.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь