Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати надійний принтер?

Принтер, як відомо, являє собою пристрій, призначений для роздруківки даних з комп'ютера на паперовий носій. Дуже часто, особливо в домашніх умовах, виникає потреба в роздруківці, а принтера немає. Рано чи пізно виникає бажання придбати цей зручний агрегат. Питання про те, який саме принтер вибрати, з'являється часто ще раніше, тим більше, що пропозицій на ринку більш ніж достатньо.

Що потрібно знати, приступаючи до вибору?

В першу чергу слід визначитися зі своїми потребами. На сьогоднішній день технічно доступна як кольорова, так і чорно-білий друк. При крайній і головне постійної потреби в кольорового друку є два варіанти:

  1. струменеві принтери;
  2. лазерні принтери з функцією кольору.

Всі кольорові лазерні принтери вкрай дорогі, як при покупці, так і при подальшій експлуатації. Це пов'язано з тим, що вони містять тонер-картридж для чорного кольору і три кольорових тонер-картриджа: червоний, зелений і синій. Потрібний колір досягається змішуванням RGB в потрібній пропорції. Відповідно у міру витрати тонера виникає необхідність оплачувати заправку картриджа, а це не дешево, правда однієї заправки вистачає досить надовго.

Струменеві принтери коштують майже в десять разів дешевше АЛЕ. Резервуар для чорнил досить малий і їх запасу вистачає приблизно на 250 сторінок (картинок), в залежності від розміру і ступеня заповненості. Доводиться регулярно заправляти картриджі свіжим чорнилом. Крім цього, часто виникає ситуація коли після 3-й або навіть 5-й заправки картридж приходить в непридатність і друкувати «відмовляється». У цьому випадку доводиться купувати нові картриджі, а це, УВАГА - вартість нового принтера.

Якщо ж намагатися економити чорнило і друкувати рідко, то це може призвести до засихання чорнила в соплах і, як результат, або «загибель» картриджа, або довга і нудна процедура промивання.

Таким чином, дешевизна «струйников» - уявна. Якщо пощастить, то принтер прослужить рік, якщо ні, то можливо через півроку доведеться знову витрачатися на новий апарат.

Тепер ще один «СЮРПРИЗ» - деякі виробники оснащують картриджі якимись загадковими чіпами. Так, вони керують роботою картриджів, але біда в тому, що після роздруківки визначеного виробником числа сторінок, картридж знову в «ауті» - чіп треба «перепрошивати» і, зрозуміло, за гроші. Це стосується як лазерних, так і струменевих принтерів. При цьому у струйників є ще один додатковий фокус. Можливо, картридж взагалі не підлягати перезаправке, тобто, після закінчення чорнила його робота якимось чином блокується назавжди. Купити новий комплект - купити новий принтер. Правда така «фішка» мені зустрілася тільки у Lexmark.

Як варіант струменевого принтера найбільш прийнятна дистанційна заправка картриджів (ДЗК). Це далеко не бюджетний варіант принтера (ціна починається від 200 доларів). При цьому кожен колір - це окремий картридж: 4,6,7,11 штук. Чорнило надходять в картридж зі спеціальних ємностей, які можна без праці заповнювати по мірі необхідності. Правда установка подібної системи проводиться окремо, в сервісному центрі і в в принципі може призвести до втрати прав на «гарантію», але зате питання із заправкою не виникне довго. Якість друку при цьому анітрохи не страждає і, при спочатку хорошому виборі самого принтера - просто відмінне.

Якщо кольоровий друк потрібно вкрай рідко, то кращий варіант - чорно-білий лазернік. У цьому випадку потрібно врахувати деякі нюанси.

1. Наявність в тонер-картриджі чіпів, які підлягають перепрошивке після роздруківки якогось числа сторінок (наприклад, 750). Чим більше це кількість, тим дорожче сама процедура. Заміна чіпа на інший, з великим лімітом копій справа клопітка та й потрібного чіпа може не виявитися на складі. Ідеально - підібрати модель принтера не вимагає перепрошівок взагалі.

2. У дешевих моделях, за словами співробітників сервісних центрів, дуже недовговічні світлочутливі вали, через кілька перезаправок на них з'являються «потертості» і принтер починає «полосить», тому сильно економити не варто - ремонт дорожче вийде.

Ідеальний спосіб вирішення «принтерного» проблеми це отримати консультацію у досвідченого фахівця з обслуговування цієї техніки. Вже вони-то знають, які бренди і моделі потрібно обійти 10-й дорогою, а які потрапляють в ремонт вкрай рідко.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь