Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо потрібен it-аутсорсинг?

Комп'ютерна підтримка (it-аутсорсинг) - одне з наших основних напрямків діяльності. Більше 12-ти років ми стежимо за працездатністю комп'ютерів наших клієнтів. Працюємо як з невеликими компаніями (1-3-5 комп'ютерів), так і з великими підприємствами (з безліччю офісів і філій по Україні і світу).

Дуже часто власники і керівники сприймають it аутсорсинг, віддалену комп'ютерну підтримку, в штики. Всім потрібна людина, яка буде постійно під боком. Людина, яка в скрутну для компанії хвилину зможе зібрати всі свої знання і сили і полагодить цю шкідливу кавоварку! Це схоже на жарт, і так воно і є, але ми зустрічали в своїй практиці ситуацію, коли системний адміністратор займався чищенням кондиціонера за завданням керівництва. І це при тому, що своєї роботи у фахівця вистачало. Та й зарплату він отримував вищу за середню по галузі. У наявності нецільове використання коштів.

Проста математика

У вас на підприємстві 3-10 комп'ютерів, немає якихось глобальних завдань, вам тільки важливо, щоб все працювало. Аутсорсинг в подібних випадках буде коштувати від 1000грн до 2500грн. Чи можна на ці гроші найняти тлумачного системного адміністратора? Швидше, це буде студент, знань якого вистачить на натискання пари клавіш і умінні запустити установку потрібної програми. Але якщо виникне реальна проблема чи необхідність зростання, то доведеться звертатися до професіоналів.

Крім цього, штатному системному адміністратору потрібно буде обладнати додаткове робоче місце (це нові витрати), він буде йти у відпустку, буде хворіти і брати лікарняні.

Але навіть якщо ви зможете запропонувати середню по галузі зарплату і до вас прийде не студент, а хороший фахівець, чи буде це доцільно? Ви, як власник бізнесу, керівник, розумієте, що замазати садно зеленкою може і медсестра, для цього не потрібно залучати кваліфікованого лікаря, тому що це нераціональне використання його часу і коштів на оплату праці. І, ще, якщо Вам необхідно буде вилікувати запалення легенів, Ви ж не будете звертатися до окуліста?

Так і тут, візьмете фахівця, і він буде вирішувати прості завдання, отримуючи при цьому повноцінну зарплату. І в цій рутині, він не буде розвиватися, вдосконалюватися. Зазвичай це призводить до того, що системний адміністратор залишається на певному рівні і противиться всьому новому. А адже it-відділ або системний адміністратор - повинні штовхати підприємство вперед. Вирішувати нові завдання, пропонувати нові варіанти. Системний адміністратор повинен бути двигуном прогресу. Але в повсякденних простих операціях немає вдосконалення, немає можливості рости. І коли виникне необхідність зростання - системний адміністратор просто не зможе це зростання «потягнути».

І ще є питання безпеки. Адже мало вирішувати звичайні завдання, реагувати на проблеми, важливо стежити, щоб не було вразливостей. Дбає про безпеку. Про збереження даних. Закривати «дірки» в системі ip-телефонії, боротися з вірусами-шифрувальник, і багато-багато іншого. Одній людині складно охопити стільки. І це не тільки питання знань, умінь, професіоналізму, це ще і питання досвіду - якщо не стикався з подібними речами, то зустріч з ними може виявитися досить болючою. Для підприємства.

IT-відділ без зайвих витрат!

При аутсорсингу Ваша компанія, по суті, отримує зовнішній IT-відділ. Чи не витрачаючи при цьому коштів на організацію робочих місць, підбір кваліфікованого персоналу, навчання. Кілька днів і все готово до роботи: система цілодобового моніторингу в автоматичному режимі відстежує стан всіх комп'ютерів і серверів підприємства, стежить за навантаженням, що встановлюються програмним забезпеченням, перевіряє стан резервного копіювання даних, видає попередження і розсилає інформацію на електронні адреси; система прийому заявок забезпечує оперативну реакцію і швидке вирішення виникаючих питань і проблем; важливі дані регулярно піддаються автоматичної процедурі резервного копіювання; на електронну пошту керівника приходять звіти про звернення користувачів і про вирішених проблемах; і за всім цим стежить команда професіоналів з більш ніж 12-річним досвідом роботи.

Пару днів - і все, про тривалих робочих простоях можна забути. Немає проблем з безпекою, захистом інформації, немає боязні втратити дані.

Фахівці працюють віддалено, звернення ведуться по телефону, скайпу, поштою. Виїзди не потрібні - 99,9% проблем вирішується без них. А якщо потрібно підключити принтер, монітор, або новий комп'ютер - то на підприємстві завжди знайдеться людина, яка розбирається в техніці на початковому рівні і зрозуміє куди потрібно вставити шнур. А далі - знову робота віддаленого відділу підтримки.

І коли виникають додаткові завдання, наприклад, необхідно побудувати власну систему ip-телефонії, то не потрібно нікого навчати, вникати, витрачати дорогоцінний час, компанія-аутсорсер вже все і так вміє. І побудує, і налаштує, і створить.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь