Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати готель для відпочинку?

Вирушаючи на відпочинок, - екскурсійний або пляжно-розслабляючий - варто заздалегідь подбати про комфортне, зручне розміщення, вибрати місце проживання, яке буде максимально відповідати завданням, поставленим перед поїздкою. Так як же, все таки, вибрати готель правильно?

Наприклад, якщо вона має на меті не тільки невеличкий перепочинок, але і роботу, зустрічі, переговори, то необхідно впевнитися, що в готелі є зал для конференцій, банкетна кімната, необхідна техніка, можливо, бізнес-центр. Обов'язково повинен бути доступ з кімнати у Всесвітню павутину. Незайвими стануть бари і ресторани, які знаходяться поруч, так що розташування готелю теж має значення.

Як вибрати готель для відпочинку з сім'єю

Якщо планується відпочинок з сім'єю, з батьками подорожують діти, то краще вибрати спеціалізований для цього готель: тоді до послуг сім'ї будуть стіл для маленьких гостей, меблі в номері (ліжечко, наприклад), стільчики для обіду, майданчики і гірки, мілководні басейни, анімація.

А для молодих...

Для компанії молодих і веселих підійдуть готелі з послугою «все включено», на території або поблизу від яких є бари, танцювальні клуби, активні види відпочинку на морі або в горах. Для цієї ролі відмінно підійде база отдыха автомобилист, де приємні ціни та якісне обслуговування.

А ось молодим і парам, які прагнуть до усамітнення, краще вибрати готелі в вигляді окремих будиночків або бунгало: вони забезпечать максимальну тишу і зведення до мінімуму спілкування з іншими відпочиваючими та персоналом.

Вибір готелю залежить і від виду майбутнього відпочинку

Звичайно, вибір готелю залежить не тільки від складу відпочиваючих, але і виду майбутнього відпочинку:

Важливим фактором є віддаленість будівлі готелю від лінії моря: чи буде на території свій пляж або доведеться добиратися до нього пішки, на автобусі або таксі.

Якщо мандрівник мріє весь свій час провести на пляжі, в тіні шезлонга, біля моря, то потрібно звертати увагу на територію обраного готелю: кількість басейнів, робота SPA-салонів, наявність саун, спортивних майданчиків і залів, інших необхідних розваг. Адже більшу частину часу відпочиваючий проведе саме в готелі.

Як вибрати готель

При екскурсійній поїздці на чільне місце важливим є комфортність номера, де потрібно буде відпочивати: кондиціонер, ванна, фен, чайник. Потрібно відразу визначитися з кількістю прийомів їжі, необхідних в готелі: тільки сніданок, або сніданок з вечерею, або повний раціон з харчування.

І наостанок правила, як вибрати готель

Деякі правила, які існують в готелях, схожі для готелів майже всього світу:

  1. розрахунок часу перебування проводиться з 12.00;
  2. заселення допустимо до 14.00;
  3. при ранньому або пізньому заїзді необхідно попередити адміністраторів готелю; швидше за все, за цю послугу попросять зробити доплату.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь