Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Технічні засоби для забезпечення безпеки

Кожне підприємство вимагає забезпечення безпеки, в тому числі промислово-виробничі майданчики. Розглянемо основні технічні засоби, призначені для організації безпеки на такому об'єкті, як машинобудівний цех.

Система контролю доступу - багатофункціональне рішення

Сучасне машинобудування використовує у виробництві нове дороге устаткування, включаючи імпортні верстати з числовим програмним управлінням (ЧПУ), вартість яких може досягати від декількох сотень тисяч до мільйона рублів і вище.

Верстати з ЧПУ використовуються для виготовлення деталей з високою точністю. Управління обладнанням ведеться за допомогою комп'ютера - в спеціальній програмі оператор задає потрібні параметри, за якими виточується деталь. Таке обладнання є основою виробничих потужностей підприємства, тому важливо забезпечити йому надійну безпеку.

Основні технічні засоби, які дозволяють забезпечити збереження майна і контроль над персоналом, - це системи контролю доступу (СКУД), пожежна сигналізація, камери спостереження.

СКУД - це автоматична контрольно-пропускна система, її установкою займаються професійні ПОП (приватні охоронні підприємства). Для прикладу, посилання на магазин, СКУД "Кабель Інвест" пропонує якісні СКУД за найвигіднішими цінами. За допомогою цієї сучасної системи можна управляти відразу декількома функціями, відзначимо основні:

  1. реєстрація відвідувачів і персоналу;
  2. облік робочого часу;
  3. управління додатковими системами.
  4. відеокамери в герметичному корпусі для виробничих цехів

СКУД можуть підключатися до охоронної сигналізації, що дозволяє автоматично включати і відключати датчики сигналізації на будь-якому з об'єктів підприємства. Можливо також підключення пожежної сигналізації для автоматичного розблокування дверей в разі оголошення евакуації. СКУД комплектуються замками різного типу, турнікетами і шлагбаумами.

Серед технічних засобів, які забезпечують безпеку об'єкта, можна відзначити системи відеоспостереження. Існує два типи камер:

  1. аналогові камери - доступний і простий варіант;
  2. IP-камери - більш сучасне рішення, що дозволяє отримувати зображення високої чіткості.

На ринку представлені відеокамери, розраховані на застосування в виробничих приміщеннях. Зокрема, в машинобудівному цеху, для якого характерно запилення, застосовуються камери, захищені спеціальним герметичним корпусом, що не пропускає пил і вологу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь