Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

3D - друк: чому багато хто вибирає саме його?

Створення перших аналогів сучасних 3D -принтерів веде свою історію з кінця 80-х років минулого століття - власне, звідки і початок епохи дрібносерійного виробництва.

Сучасні 3D -принтери являють собою пристрої, які відтворюють об'єкти практично будь-якої складності на основі комп'ютерної моделі.

Стрімкий розвиток 3D-технологій в наші дні сприяло зниженню цін на 3D -обладнання (вартість якого раніше йшлося про мільйони доларів) і появи нових можливостей для їх використання в різних сферах діяльності.

Явні переваги 3D - друку і поступове підвищення доступності 3D -принтеров позитивно позначилося на розвитку ринку і розширення кількості користувачів серед приватних осіб і підприємств малого бізнесу.

Генеральний директор компанії Picaso 3D Микола Бобров зазначає, що в корпоративному сегменті технологія тривимірного друку дозволить вирішувати завдання дешевше і швидше, ніж це робиться зараз.

Сьогодні середня ціна 3D -принтера для персонального користування становить близько 1000 доларів. Особливим попитом пристрій користується у наукових і освітніх установ, а також у ентузіастів, які віддають перевагу виготовляти вироби на 3D -принтері, а не купувати в магазині.

До речі, на сайті https://3ddevice.com.ua ви можете придбати такий принтер відмінної якості за найнижчою ціною!

Поява нових сервісів 3D - друку також сприяє зростанню популярності та рівня використання технології. Так, хмарні сервіси 3D - друку - Cubify і Sculpteo - дозволяють безкоштовно створити або завантажити вже наявну 3D-модель бажаного предмета, яку потім можна замовити в надрукованому вигляді з доставкою.

Ринок 3D - друку зростає

На сьогоднішній день основним фактором розвитку ринку 3D -Принт є використання надрукованих об'єктів в автомобільній промисловості. Зростаюча активність також проявляється в сегментах виробництва медичних приладів, дизайнерських та ювелірних виробів. У сфері охорони здоров'я 3D - друк широко застосовується для виготовлення слухових апаратів, ортопедичних і зубних імплантатів.

В індустрії масового виробництва, на думку Миколи Боброва, 3D - друк буде найбільш активно використовуватися для друку запчастин (для побутової техніки, автомобілів і т. П.) І предметів, спрямованих на задоволення потреб сім'ї: конструкторів, іграшок, сувенірів.

Німецький концерн Siemens оголосив про застосування 3D - друку для випуску запасних частин до газових турбін, що, за заявами компанії, дозволить скоротити терміни ремонту (в окремих випадках з 44 тижнів до чотирьох) і знизити витрати. Siemens також стала першою компанією, яка використовує 3D - друк для масового виробництва металевої продукції. Про впровадження технології в промисловому виробництві заявили і найбільші компанії, такі як EADS і General Electric.

У серпні 2013 року американський космічне агентство NASA провело ряд успішних випробувань найбільш складною з створених до сих пір за допомогою 3D -принтера деталі ракетного двигуна - форсунки, що здійснює уприскування палива в двигун за допомогою 40 розподільних головок. Нова технологія дозволила зменшити витрати на виробництво деталі більш ніж на 70%, а термін виготовлення скоротити з року до чотирьох місяців.

Для бізнесу 3D - друк відкриває нові перспективи, які раніше були недоступні. Зокрема, це зниження витрат на виробництво, скорочення ланцюжка поставок, перехід на масову кастомізації і здатність за короткий період представити нові товари на ринку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь