Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Організація власного бізнесу: як зареєструвати ТОВ?

Перед тим як зареєструвати свій бізнес, багато підприємців задаються питанням: який пакет документів потрібен для реєстрації ТОВ? Насправді, це зовсім невеликий список. Це виписка, до якої входять всі дані з статистики, податкової інспекції, пенсійного фонду; печатка, статут, пакет документів для відкриття рахунку в банку.

Загалом-то, все здається простим, але якщо поглибиться в «принади» схеми отримання цих документів, стає страшно. Щоб не опинитися в глухому куті, розглянемо покрокове отримання всіх необхідних документів.

Для початку визначтеся з видом діяльності і підготуйте документи в ОРГ. Заповніть реєстраційну карту за формою 1. Підготуйте статут і протокол засновників, який підписується на зборах. Засновники ставлять підписи на протоколі і статуті. Повинно бути по два примірники кожного документа з підписом. Всі документи завіряються нотаріусом. Проводиться підписання довіреності, якщо засновників кілька. Тепер подаються документи в ОРГ. А саме:

  1. 1. Статут (два примірники)
  2. 2. Протокол зборів засновників
  3. 3. Картка реєстрації за ф. 1;

В результаті проведення державної реєстрації готується свідоцтво про цю процедуру і видається на руки. Потім необхідно отримати довідку з статистики. Документи надсилаються реєстратором до державної податкової інспекції, пенсійного фонду, статистику. В результаті державна податкова інспекція на юридичну поштову адресу надсилає повідомлення про взяття на облік платника податків (ф. 4-ОПП).

Для того щоб діяла спрощена система оподаткування, до всіх перерахованих паперів додається заява про сплату єдиного податку, закріплена квитанціями з банку. Після реєстрації фірми таким шляхом вся бухгалтерська звітність буде вестися за спрощеною системою.

Відкриття - наступний необхідний крок для реєстрації. Для того щоб такий рахунок відкрити, надається довідка про державну реєстрацію, про сплату єдиного податку, свідоцтво за формою 4-ОПП, що підтверджує факт постановки на облік в пенсійний фонд, паспорт, ідентифікаційний код картки з підписами, заяву про відкриття поточного рахунку.

Коли всі документи в порядку, печатка на руках, ви стаєте власником товариства з обмеженою відповідальністю. Тепер саме час подумати про те, як правильно організувати діяльність своєї організації. Можливо, вам знадобиться частковий або повний аутсорсинг бухгалтерських послуг, і в такому випадку логічним буде звернутися у відповідну фірму.

Але в будь-якому випадку, головне справу зроблено: ваш бізнес зареєстрований, а попереду - величезні можливості для його розвитку!

Стаття підготовлена спеціалістами сайту legalprofservice.com.ua



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Організація власного бізнесу: як зареєструвати ТОВ?

Залишити відповідь