Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати материнську плату?

У цій статті ми розповімо про те, як правильно і краще вибрати материнську плату для комп'ютера або ноутбука, в тому числі, це стосується пристроїв від компанії Asus. Зверніть увагу, що до вибору материнської плати слід підходити дуже і дуже серйозно, адже саме материнська плата є тим самим сполучною ланкою, яка об'єднує всі функціональні пристрої комп'ютера.

Тому, від того наскільки правильним буде вибір, залежить стабільність, надійність і довговічність роботи вашого персонального комп'ютера. Якщо ви шукайте ці чи інші функціональні запчастини та деталі до ноутбуків або ПК, зверніться до інтернет-магазину https://ktc.ua/ - низькі ціни і широкий вибір, дозволять вам швидко відшукати те, що так необхідно.

В першу чергу необхідно вибрати архітектуру материнської плати. Тобто, за цей параметр відповідає тип виробника головного процесора. Сьогодні, найбільш затребуваними є процесори AMD і Intel. Саме цей параметр визначить тип того обладнання, який вам доведеться вибирати далі.

Після, найкраще приступити до вибору сокета. Сокетом називають роз'єм в материнській платі, який буде підходити під роз'єм обраного вами процесора. Сокети мають у своїй назві абревіатури. Ті, які починаються на AM, FM або S, підтримують роботу з процесорами від AMD.

Сокети, які мають в своєму найменуванні LGA, підтримують роботу з процесорами від Intel. Якщо ви до цих пір не знаєте, який тип сокета вам необхідний, досить звернутися до інструкції процесора, і зупинитися на тому сокеті, який вам потрібен.

Також зверніть увагу на частоту шини. Цей параметр вказує на загальну пропускну здатність материнки. Відповідно, чим вище частота шини, тим продуктивнішою буде система, і тим швидше буде працювати комп'ютер. Однак зверніть увагу на те, що частота шини процесора обов'язково повинна відповідати частоті материнської плати, інакше, процесор з більшою частотою шини не буде працювати з материнської картою.

Вибираючи материнську плату, зверніть увагу на чіпсети - вони також повинні відповідати марці процесора. У свою чергу бувають AMD і Intel, а також ATI і NVIDIA. Особливу увагу при виборі материнської плати, варто приділити оперативної пам'яті комп'ютера. Чим більше слотів для установки карт пам'яті, тим краще. Також вибирайте слоти з можливість установки карт типу DDR3.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь