Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні типи конвеєрів, що використовуються в промисловості

В даний час уявити сучасне виробництво, на якому не знайшли б місце дозуючі і транспортні засоби, що працюють за принципом подачі продукту спіральним обертовим гвинтом досить складно. Наприклад, гвинтовий шнек зайняв міцне перше місце у багатьох галузях промисловості завдяки своїй дуже простої конструкції, економічності і компактності. Шнек є стрижень, який має суцільну кручені грань уздовж поздовжньої осі.

Шнековий живильник призначений для подачі під різними кутами зерна, а також продуктів його переробки з транспортують коштів на технологічне обладнання зернопереробних та хлібоприймальних підприємств.
Випуском шнеків займаються виключно вузькоспеціалізовані підприємства, які мають досвід в розробці і виробництві спіральних конвеєрів. Як правило, такі підприємства мають напрацьовану базу уніфікованих виробів, які дозволяють реалізувати будь-які побажання замовника.

Однак слово «шнек» в побуті прижилося мало і більш відомий простому обивателю гвинтовий конвеєр, що представляє собою жолоб, усередині якого обертається гвинт. Завантаження сипучих матеріалів здійснюється в завантажувальний патрубок, а вивантаження проводиться через патрубок вихідний.

Головною перевагою гвинтових конвеєрів є їх відносно нескладне технічне обслуговування, невеликі габаритні розміри, зручність проміжної розвантаження, герметичність і простота пристрою.

Залежно від матеріалу, що транспортується, на шнек можуть встановлюватися підшипники ковзання або кочення. Для більш надійної роботи конвеєра торцеві підшипникові вузли є виносними, що виключає попадання в них, що транспортується. В основному, товщина стінки кожуха може становити від 3 мм до 8 мм.

Конвеєр стрічковий, також має у виробництві широке застосування. Він являє собою безперервної дії транспортуючий пристрій, що має об'єднаний тяговий і грузонесущий орган у вигляді гнучкої замкнутої (нескінченної) стрічки. У рух стрічка приводиться силою тертя, що виникає між приводним барабаном і стрічкою. По всій довжині вона спирається на стаціонарні ролшікоопори.

Стрічкові конвеєри знайшли широке застосування в кар'єрах і шахтах для транспортування породи і корисних копалин по похилих або горизонтальних виробках з видобувних вибоїв.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь