Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Стіл з дерева – міцні меблі для вашого будинку й саду

Кожен власник дачної ділянки або власного будинку рано чи пізно замислюється над благоустроєм присадибної території. І важливо не лише розпланувати розташування клумб, дерев або чагарників, але й подбати про придбання садових меблів. Одним з найважливіших елементів дачної меблевої композиції може стати садовий стіл. Адже саме цей предмет призначений для затишних посиденьок всією родиною за чашкою чаю, для прийому гостей або для розмов по душах. Найбільшою популярністю сьогодні користуються столи з дерева. Оскільки саме такі предмети здатні знаходитися на свіжому повітрі тривалий час і не змінювати своїх фізико-механічних властивостей.

Переваги столів з дерева

Переваг у дерев’яних столів досить багато, серед основних можна відзначити наступні якості:

висока міцність і надійність – дерев’яні столи здатні прослужити досить тривалий час навіть перебуваючи в вуличних умовах, адже вони виготовлені з якісної деревини, яка додатково обробляється спеціальними складами. Тобто вироби не гниють, не бояться ультрафіолетового випромінювання і їх не пошкоджують комахи, а якщо об’єднати все це з правильним доглядом, то подібні предмети слугуватимуть не менше 50 років;

екологічна безпека – адже в процесі виробництва використовуються натуральні і безпечні продукти, і мова не лише про деревину, але також про лакофарбові і клейові склади. Усі комплектуючі та складові проходять багатоступінчастий контроль якості і відповідають високим санітарно-гігієнічним вимогам;

чудові естетичні властивості – будь-яка деревина відрізняється красивою фактурою і малюнком, вся представлена в магазині продукція має природну красу;

висока вологостійкість – масив, з якого майстри виготовляють меблі, здатний перебувати тривалий час навіть під проливними дощами, звичайно, щоб стіл не втратив свою форму і залишався завжди привабливим, бажано не припускати застою вологи;

податливість деревини – наші майстри використовують для створення меблів деревину сосни і бука. Такі породи незважаючи на свою високу міцність і твердість, добре піддаються обробці, їм можна надати різну форму навіть за допомогою ручного інструменту. Саме тому в нашому магазині всі дерев’яні вироби виготовляються не конвеєрним способом, а вручну, що робить нашу продукцію ексклюзивною, оригінальною і неповторною.

На нашому сайті представлені великі столи різної конфігурації. При цьому дерев’яний стіл може бути, як розкладним, так і цілісним. Особливість розкладного столу в тому, що в складеному стані він займає мінімум місця, а при необхідності поверхня його стільниці може бути збільшена в два рази. Це досить зручно в тому випадку, якщо великий стіл необхідний лише зрідка, решту часу ж виріб буде компактним і зручним для користувачів.

Особливості догляду за дерев’яними столами

Дерев’яні меблі для саду практично не вимагають складних маніпуляцій під час збирання, досить вчасно витирати з поверхні столу пил і бруд. Робити це можна м’якою злегка вологою ганчірочкою або серветкою. Не рекомендується використовувати абразивні чистячі засоби або агресивні хімічні склади, оскільки від цього може постраждати лаковий шар. Звичайно, дерев’яний стіл легко піддається реставрації, і якщо з ним все ж трапилася неприємність, то досить відшліфувати поверхню і знову покрити лаком.

Також слід мати на увазі, що деревина хоч і обробляється спеціальними засобами при виробництві, але вона все-таки не стійка до високих температур. Тому не бажано розташовувати столи близько до відкритого полум’я, а також ставити на стільницю занадто гарячі предмети, які можуть залишити некрасиві сліди на поверхні. Багато фахівців не рекомендують різати продукти безпосередньо на стільниці, адже ніж може залишати на ній подряпини. Особливо актуальна ця порада для столів з масиву сосни, бо цей матеріал володіє середньою щільністю і може бути пошкоджений. Столи з бука більш міцні і стійкі до подряпин, але все-таки краще для нарізки використовувати спеціальні обробні дошки.

Обрати стіл з дерева для дачі або будинку зовсім не складно. Досить визначитися з його розмірами і функціональністю. В цілому ж всі дерев’яні столи мають високу міцність, довговічність, вони не виділяють в атмосферу токсичних речовин, а крім того, це неймовірно красиві і розкішні предмети, здатні стати прикрасою будь-якого інтер’єру або екстер’єру.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь