Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Підприємництво і реєстрація СПД в Україні

Будь-який підприємець для заняття власним бізнесом повинен спочатку зареєструвати своє підприємство. У більшості випадком це буває реєстрація СПД, тобто реєстрація фізичної особи як суб'єкта підприємницької діяльності. Добре коли при цьому бізнесмен розуміє, як і на які гроші, він буде своїм бізнесом займатися. Але ж для успішної комерції існують і інші питання: З чим потрібно визначитися перед реєстрацією СПД? Яка система оподаткування краще? Як краще реєструвати своє підприємство?

Для того, щоб підприємці при реєстрації СПД могли уникнути можливих помилок, відповімо для них на найпоширеніші при цій процедурі питання.

1) З чим потрібно визначитися перед реєстрацією СПД?

Перед реєстрацією СПД необхідно вибрати бажані види економічної діяльності. При цьому слід пам'ятати, що для фізичних осіб існують деякі обмеження (наприклад, виробництво і реалізація підакцизних товарів).

2) Яка система оподаткування краще?

Найголовніше рішення, яке при реєстрації СПД повинен прийняти підприємець: бути чи не бути платником ПДВ. Якщо обраний вид діяльності не обмежує фізичну особу в своєму виборі, вибір системи оподаткування приймається з таких міркувань:

  1. найбільш проста податкова звітність
  2. максимально допустимий фінансовий оборот
  3. мінімальні податкові і накладні витрати
  4. побажання контрагентів, партнерів

Приймаючи рішення про вибір системи оподаткування необхідно обов'язково врахувати побажання ваших партнерів: клієнтів, реалізаторів, постачальників... Якщо ваші партнери по бізнесу юридичні особи, для них в більшості випадків робота з платником ПДВ краще. У всіх інших випадках, краще не бути платником ПДВ.

3) Як краще реєструвати підприємство?

При реєстрації СПД оформлення документів, як правило, не становить особливих труднощів. Тому для реєстрації фізичних осіб практична порада така: бажаючим заощадити гроші - реєструйте СПД самостійно, бажаючим заощадити час - доручіть це завдання професіоналам. На сьогоднішній день послуги з реєстрації СПД надають практично всі юридичні компанії, наприклад - реєстрація спд в Києві та Харкові від компанії Глобал Консалтинг. Не сумнівайтеся, фахівці своєї справи зроблять реєстрацію вашого СПД якісніше і швидше.

4) Чи потрібно при реєстрації СПД замовляти печатку?

Залежить від бажання підприємця. Якщо при реєстрації юридичної особи виготовлення і використання круглої печатки необхідно, то для приватних підприємців наявність печатки не обов'язкова. Хочете мати зайвий елемент довіри в бізнесі - замовляйте печатку, не хочете - працюйте без печатки.

5) У яких випадках при реєстрації СПД потрібен розрахунковий рахунок в банку?

Процедура реєстрації СПД вимагає від підприємця обов'язкового відкриття розрахункового рахунку тільки в одному випадку: для проведення безготівкових платежів. Якщо економічна діяльність фізичної особи передбачає роботу з юридичними особами - відкривати розрахунковий рахунок необхідно. У всіх інших випадках - відкриття розрахункового рахунку на розсуд підприємця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь