Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Білорусь і Україна обговорили питання зняття обмеження в торговельних процесах

Україна - Білорусь

Нещодавно представники Республіки Білорусь та України обговорили схеми майбутньої спільної діяльності, спрямованої на зняття додаткових обмежень у торговельних процесах, під час чергового робочого засідання двосторонньої комісії, що займається вирішенням подібних питань. Про це журналістам розповіли в прес-центрі Міністерства закордонних справ Білорусі.У профільному відомстві також додали, що серед іншого обговорили рішення українського Уряду відносно введення з кінця січня 2016 року особливого мита, розміром близько сорока відсотків на деякі товари, що експортуються з Білорусі в Україну.

Ні для кого не секрет, що Україна і Білорусь активно взаємодіють у сфері виробництва меблів та різної продукції для дому.

У той же час заступник голови Департаменту розвитку економіки і торгівлі України Наталія Микольська, яка очолює українську частину комісії, акцентувала увагу всіх присутніх на тому факті, що двадцять шостого грудня Президент України Петро Порошенко підписав нормативно-правовий акт, спрямований на стимулювання зовнішньоекономічного розвитку. Цей закон покликаний з початку цього року скасувати один з імпортних зборів, який застосовувався і до білоруських товарів.

Співробітники прес-центру Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь відзначили, що завдяки скасуванню такого імпортного збору з'явиться можливість позбутися існуючих тарифних обмежень відносно доступу білоруських товарів на український ринок, і збільшити обсяги експорту білоруських виробів в Україну.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь