Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Міністерство фінансів України відповіло на позов Росії

У лондонський Високий суд міністерством фінансів України було направлено офіційне підтвердження про отримання повідомлення щодо позовної заяви Російської Федерації по тримільярдному боргу. Київ має намір йти до кінця.

У російському Мінфіні заявили, що Київ зобов'язаний дати відповідь до 4 березня. В результаті  позовні терміни Україні були дотримані, далі Високий суд Лондона може розпочати розгляд справи і призначити дату першого слухання.

Міністерство Фінансів підтвердило свою позицію: Київ заперечує за всіма пунктами позовної заяви Росії і має намір активно відстоювати свою позицію в суді за допомогою юридичної Фірми Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, яка має міжнародну практику в подібних справах.

Українська влада маємо намір довести в суді, що кредит в три мільярди доларів - це хабар Кремля поваленому режиму Віктора Януковича в обмін на відмову від євроінтеграції України. Яким чином в Києві збираються це доводити, не уточнюється.

Москва наполягає, що кредит був оформлений відповідно до міжнародних норм, що підтверджують в МВФ.

Крім того, Міжнародний валютний фонд заявив, що доля подальших траншей для України повністю в руках української влади, в її здатності «сумлінно» врегулювати боргову суперечку з Росією.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь