Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Став відомий план "Б" України щодо Донбасу

ЗМІ повідомляють про розгляд Києвом декількох планів по вирішенню конфлікту в Донбасі.  Так, інформаційному виданню ЛІГА.net стало відомо, що українська влада розглядає три варіанти дій.

1. Поточний - або виконання Мінськ-2 в обмін на продовження санкційного тиску.
2. Запасний - є ймовірність, що Євросоюз послабить санкції проти Росії або скасує їх зовсім.
3. Малоймовірний - збройне вирішення конфлікту, війна за Донбас.

Українське видання детально зупинилося на так званому плані «Б», який передбачає ряд послідовних дій, повідомив виданню високопоставлений український чиновник, який є ключовим перемовником від Києва. Політик припускає, що Захід ці дії сприйме негативно, в той час як більша частина українського суспільства буде задоволена рішенням.

Якщо Євросоюз послабить, або повністю скасує санкції проти РФ, Україна формально залишиться учасником переговорів, проте тривати вони будуть роками. А лінія розмежування стане фактично кордоном.

Далі слід: прийняти закон про терористичні організації; закон про позбавлення громадянства за протиправні дії проти основ нацбезпеки ; проведення всеукраїнського референдуму про майбутнє так званих ДНР та ЛНР.

У МЗС України і Адміністрації Президента відразу два високопоставлених чиновника підтвердили наявність плану «Б» і можливість прийняття закону, який позбавляє ополченців громадянства (за моделлю Франції). План виносився на розгляд у 2014 році і зараз став актуальним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь