Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Україна на межі: допомога Заходу в $ 4 млрд висить на волосині

Президент України, зустрічаючись з депутатами «Блоку Петра Порошенка» (БПП) заявив, що крайня дата призначення нового прем'єр-міністра країни - 31 березня. При цьому, новий кабмін необхідно сформувати в найкоротші терміни. Якщо Київ не виконає ці умови, Україна не отримає фінансову допомогу Заходу.

Йдеться про 1 мільярд доларів кредитних гарантій від Сполучених Штатів Америки і про 3 мільярди доларів допомоги від МВФ. Нагадаємо, що останній транш Україна отримала в серпні 2015 року. Інших грошових вливань на стабілізацію економіки не було.

«У США Україну чекають. Але нам необхідно знайти в собі сили для обрання нового уряду. На кону 1 мільярд доларів за новою програмою оборони держави, затвердженою Конгресом США. Не буде від нас рішення - не буде програми США і 1 мільярда доларів», - цитує Порошенка «Українська правда».

Під час наради обговорювалися дата відставки Шокіна (Генерального прокурора України) - 29 березня, і дата зміни уряду - 31 березня. Візит Порошенко в США призначений на 30 березня 2016 року.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь