Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

По Україні йде вірус Коксакі: як захистити дітей?

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, серед українських дітей спостерігається зростання числа захворювань вірусами Коксакі і ЕкхО.

Перші захворювання вірусом були зафіксовані в Тернопільській області. Лікарі попереджають, що в групу ризику входять діти у віці від 2 до 5 років.

Медики особливо підкреслили, що вакцини проти даного захворювання не існує. Дитина, уражена вірусом, хворіє від 8 до 10 днів. За цей період у неї спостерігаються такі симптоми: погіршення самопочуття, лихоманка, болі в м'язах, діарея, висипання на тілі і в порожнині рота, підвищення температури, лущення шкіри і відшарування нігтьових пластин. Захворювання поширюється повітряно-крапельним шляхом і фекально-оральним шляхом.

"Хочу звернутися до батьків, які мають хворих дітей, якщо вони помічають, що у дитини є висип, який супроводжується підвищенням температури тіла, змінами в ротоглотці, вони не мають права вести дітей в організований колектив.", - зазначила завідуюча інфекційним відділом ТМДКМ Ольга Дивоняк.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь