Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сьогодні в Україні святкують День захисника України

Принципово нове свято - День захисника України, який замінив День захисника Вітчизни, що святкувався 23 лютого, ось уже 3 рік святкують в Україні.

День захисника України святкують 14 жовтня, він є офіційно неробочим днем.

Шлях становлення нового народного торжества був довгим і непростим. Спочатку було встановлено День Збройних сил України, який святкувався 6 грудня. Вибір дати визначило прийняття закону про Збройні сили двома роками раніше - 6 грудня 1991 року.

День Збройних сил, не дивлячись на те, що він відзначався урочистими церемоніями, зборами, врученнями державних нагород, святковими концертами, привітаннями президента і феєрверками в містах-героях, так і не зміг стати народним. Більшість українців за звичкою, яка збереглася ще з радянських часів, вважали "чоловічим днем" 23 лютого.

У березні 2015-го Верховна Рада прийняла рішення зробити 14-те жовтня неробочим днем. Ця дата була обрана оскільки на цей день припадають ще 3 важливих для українського народу події: це свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День заснування Української повстанської армії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь