Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Столичні медики вперше пересадили частину обличчя

Українські медики з Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О. О. Шалімова провели 5-годинну операцію на голові та обличчі. Потрібно зазначити, що даний випадок зафіксований в Україні вперше і є поки що єдиним.

Дана операція проводилася 48-ми річному жителю Сум, який отримав страшний опік голови та обличчя. У чоловіка частково відсутня шкіра голови, через що виднівся череп, а також внаслідок опіку була втрачена велика частина обличчя, відсутні вухо і око. Операція була вимушеною, так як через отримані травми існував ризик інфікування, а згодом і летальний результат.

Медики зазначають, що раніше в Україні не проводилися операції, подібні до цієї, тому існував певний ризик. Для майбутньої роботи також було залучено і щелепно-лицьових хірургів, які прибрали кілька зубів і встановили щелепу відповідно до побажань пацієнта. Щоб відновити колишній вигляд обличчя та голови медики імплантували шкіру розміром 20х30 сантиметрів з бічної частини тулуба пацієнта. Замість вилученої ділянки у чоловіка тепер штучна шкіра. Зараз пацієнт почуває себе добре, при цьому у нього спостерігається позитивна динаміка: він може самостійно харчуватися, без труднощів пересувається по палаті.

Сумчанина чекає ще довга реабілітація, після того як шкіра приживеться. Також у майбутньому чоловіку можна буде встановити штучний кришталик ока, а після і пришити вухо.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь