Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

За кордоном зростає попит на ягоди і фрукти з України

За минулі місяці поточного року істотно збільшився обсяг експорту фруктів і ягід в зарубіжні країни. Про це інформують аналітики Українського клубу аграрного бізнесу, приводячи статистичні дані за січень-квітень 2016 і 2017 років.

За даними відомства, в цьому році Україна експортувала яблук загальною масою 6,2 тисяч тонн, що майже на 11% більше, ніж в аналогічний період 2016 року. Завдяки цьому вартість експортованого товару в січні-квітні виросла на 19%.

Цього року значно зріс попит і на українські ягоди. Так, 8,5 тисячі тонн експорту припадає на поставки підготовленої чорниці, вишні та черешні. А українські виробники ожини і малини відправили за кордон понад 2,5 тисячі тонн продукції, що склало 154% приросту в порівнянні з 2016 роком. Також популярністю серед зарубіжних країн користуються полуниця і суниця, обсяг експорту цих ягід склав 291 тонн за вказаний період (+ 75% в порівнянні з минулим роком).

Плодів і горіхів з України поставили в країни ближнього і далекого зарубіжжя в обсязі 11,3 тисяч тонн, а це на 83% більше, ніж в січні-квітні минулого року.

Експерти пояснюють, що такі результати були досягнуті завдяки стрімкому розвитку менеджменту, поліпшенню маркетингової діяльності і орієнтації на середньострокову перспективу окремих компаній, що дозволяє поліпшити якість організаційної роботи між українським виробником та імпортером продукції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь