Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У заповіднику під Києвом вирубали півсотні дерев

Днями невідомі вирубали частину дерев у заповіднику «Теремки», який розташовується в селі Гатне і є частиною Національного парку Голосіївський в Києві. Про це селяни розповіли українському новинному телеканалу.

Місцеві жителі с. Гатне повідомляють, що чули як йде вирубка дерев, проте де саме не розуміли. Про те, що це відбувається в заповіднику, стало зрозуміло, коли машини почали виїжджати із завантаженим лісом.

За словами Віктора Яковенко, директора науково-експериментальної бази «Теремки», коли співробітники прибули на місце, то жахнулися, адже такого ніхто не очікував побачити. Ніяких відповідних дозвільних документів на це варварство, звичайно ж, ніхто не давав. Указом президента ще в 2007 році урочище «Теремок» визнано частиною Національного парку Голосіївский, що має природоохоронний статус. Раніше спроб захопити територію заповідника не було. При цьому наголошується, що факт вирубки 50 дубів є умисним знищенням природно-заповідного фонду, що несе кримінальну відповідальність.

Селяни впевнені, що це варварство справа рук «Флора Март», сусіднього до заповідника садового центру. Як докази місцеві наводять аргумент - в ніч, коли небайдужі жителі с. Гатне заблокували проїзд вантажівці із деревами, їм дзвонив директор «Флора Март» і заявляв, що необхідні дозволи у нього є.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь