Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Коли українці стануть харчуватися якісними продуктами?

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який обумовлює контроль за якістю та безпекою продуктів харчування. Закон України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству України про безпечність та якість харчових продуктів і кормів тварин, здоров'я та благополуччя тварин» вступить в силу навесні 2018 року. Даною інформацією поділилися представники Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За словами співробітників відомства, необхідність охоплення всього процесу і всього ланцюжка виробництва продукції від поля до столу українських споживачів дасть можливість виробникам працювати згідно з європейськими стандартами. Зокрема поліпшення чекають в першу чергу і громадян України, адже тепер вони зможуть бути впевнені в якості, а найголовніше - в безпеці продуктів харчування.

При цьому в міністерстві підкреслюють, що для повноцінного функціонування даного закону необхідно прийняти ще дуже велику кількість підзаконних актів, чим, власне, і будуть займатися у відомстві.

До слова, і зараз українські продукти мають високі показники якості. Так, вінницьке молоко оцінили на презентації продукції в США, де українські зразки отримали кращий результат у порівнянні з американськими.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь