Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На Волині цукровий завод налагодить безвідходне виробництво

На Гнідавському цукровому заводі (Волинська область) мають намір реалізувати проект, який дозволить забезпечити процес безвідходного виробництва на підприємстві. Даною інформацією поділилися в НАЦУ «Укрцукор».

Як повідомляється, завод обладнають експлуатаційними установками на відстійниках, які дозволять з нечистот добувати воду, добрива, електричну та теплову енергію. Даний пілотний проект розробили співробітники фірми «Adverio RNK» та інженери Гнідавського цукрового заводу, а узгоджували розробку у зарубіжних експертів, зокрема з Нідерландів, Ізраїлю, Франції та Бельгії.

Найближчим часом на підприємстві забезпечать вироблення біогазу, який видобуватимуть з відходів виробництва цукру. Надалі його почнуть використовувати на установках заводу. Згідно з попередніми даними, уже наступної весни підприємству не знадобляться фільтраційні поля.

Отримання тепло- і електроенергії реалізовуватимуть за допомогою технологій, які призначені для переробки залишків спиртового виробництва - барди.

У НАЦУ відзначають, що подібний проект буде реалізовуватися в Україні вперше, він визначить подальший шлях розвитку цукрового виробництва в країні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь