Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На Сумщині спалах сибірської виразки: оголошено карантин

У населеному пункті Миропілля (Краснопільський район, Сумська область) оголошено карантин. Причиною таких радикальних заходів став спалах сибірської виразки. Дану інформацію і відповідне рішення оприлюднили працівники сумського управління Держпотребслужби.

У минулий вівторок, 4 липня, в зазначеному районі було виявлено стихійне поховання останків рогатої худоби, у якої, за попередніми експертними оцінками, встановлено діагноз «сибірська виразка».

За словами співробітників відомства, в даний момент вже взяті проби ґрунту, води, а також трупів похованих тварин і відпрацьованого матеріалу. Результати аналізів експерти повідомлять наступного тижня, проте вже зараз в екстреному порядку на території населеного пункту проведена дезінфекція місцевості.

З метою недопущення поширення інфекції, а також для її локалізації та ліквідації працівники Держпотребслужби проводять ряд заходів, зокрема офіційно оголошено карантин до 13 липня. Внаслідок цього введено обмеження на випас рогатої худоби на місцевих пасовищах, при цьому пересування тварин по території села заборонено.

Співробітники Охтирської місцевої прокуратури за фактом порушення ветеринарних норм почали кримінальне провадження.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь