Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні банківський вірус заражає гаджети на платформі Android

Представники антивірусної програми «Dr. Web» попередили про поширення нового банківського вірусу BankBot, який вже встиг заразити гаджети на платформі Android в десятках держав, зокрема і в Україні.

Як повідомляється, шкідлива програма за допомогою файлу Android.BankBot.211.origin змушує користувачів смартфонів надати додатку доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service), після чого програмі не складає труднощів повністю керувати мобільним пристроєм. Вірус краде конфіденційну інформацію клієнтів і співробітників фінансових установ.

Перша хвиля атаки шкідливої ​​програми обрушилася на користувачів в Туреччині, після чого під загрозою опинилися користувачі інших держав, зокрема громадяни України.

Представники антивіруса «Dr. Web» відзначають, що шкідлива програма поширюється під виглядом різних додатків, таких як Adobe Flash Player. Також повідомляється, що вірус часто демонструє фальшиві вікна для входу в магазини Google Play, інтернет-банкінг і платіжні системи. Одна з основних цілей даного вірусу - викрасти логіни, паролі та інші аутентифікаційні відомості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь