Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Український стартап створив будинок, для якого не потрібен газ і вода

Команда українських інженерів і архітекторів представила зразок першого у світі будинку, для якого не потрібно підключення до водопроводу і енергомережі, так як споруда існує повністю автономно. Даний проект стартапу отримав назву «PassivDom».

У такого будинку тонкі стіни, зроблені з суперсучасних будівельних матеріалів, таких як скловолокно, поліуретан і графіт. Головні переваги стін - вони не гниють, а також не виділяють шкідливих речовин, що є економічно доцільним і благотворно впливає на навколишнє середовище. До слова, PassivDom друкується за допомогою 3-D принтера, а складається зі збірних панелей, це дозволяє збирати його в різних конфігураціях, як конструктор Lego. При цьому будинок дуже зручний для транспортування: його можна зібрати і перевезти за лічені години.

Примітно, електрику в PassivDom виробляють сонячні панелі, встановлені на його даху. Вода в модулі використовується повторно, вона постійно фільтрується. Загальна площа будинку складає 36 квадратних метрів, його вартість - від 30 до 60 тисяч доларів, в залежності від його комплектації.

Мінімальний термін служби PassivDom становить 20 років. Виробники дають п'ятирічну гарантію на всі комплектуючі і складові елементи будинку, зокрема на меблі і техніку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь