Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Потік українських робітників в Чехію значно збільшився

За минулі місяці 2017 року потік робітників з України до Чеської Республіки значно зріс, проте місцеві фірми все одно відчувають потребу в українських працівниках. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на МЗС Чехії.

За перше півріччя громадянам України було видано понад 4 тисячі дозволів на роботу в Чехії, тоді як за минулий 2016 рік всього видано 2300. Чеські підприємці все частіше потребують кваліфікованих працівників з України. Найбільшою популярністю користуються швачки, кухарі, слюсарі та водії автобусів. У зв'язку з цим Міністерству закордонних справ доводилося вже кілька разів збільшувати квоти на видачу «робочих карт».

Так, на 2017 рік заплановано прийняти 10200 заяв на отримання відповідних документів.

У чеських профспілках заявляють, що на ринку праці українські працівники довго не затримуються. Їх зайнятість забезпечують підприємці на кілька місяців наперед, тому нестача у кваліфікованих і менш кваліфікованих співробітниках з України відчувається. Також зазначається, що на сьогоднішній день Чеська Республіка вже не може обійтися без робочих рук з України.

Нагадаємо, рік тому уряд Чехії розпорядилося в пробному режимі реалізувати спеціальну програму по залученню в республіку кваліфікованих кадрів з України.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь