Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Вінницькій області знову запрацюють два цукрових заводи

У Вінницькій області вже цієї осені відновиться виробничий процес на цукровому заводі «Соколівський», який простоює з 2015 року. А в 2018 році в регіоні запустять ще одне аналогічне підприємство - Моївський цукровий завод, цехи якого не працюють вже третій рік поспіль. Про це інформують представники Національної асоціації цукровиробників України.

Згідно з інформацією організації, в минулому виробничому сезоні в Вінницькому регіоні працювало шість цукрових підприємств, які переробляли буряки до січня. Однак фахівці впевнені, що цих заводів недостатньо для своєчасної переробки сировини, що надходить, тому на осінь поточного року мають намір запустити сім підприємств.

У повідомленні говориться, що Соколовський завод відновить свій виробничий процес на рівні з Гайсинським, Крижопільським, Іллінецьким, Жданівським, Юзефо-Миколаївським та Томашпільським. При цьому наголошується, що такі темпи по відновленню роботи цукрових підприємств викликані не тільки попитом на вітчизняному ринку, а й на закордонних. У зв'язку з цим ціна на внутрішньому ринку залишається високою.

Примітно, в 2017 році у Вінницькій області 55 тисяч гектарів знаходяться під цукровими буряками, а найбільш «солодкі» плантації в Крижопільському районі, де засіяно понад 8300 гектарів, а також в Гайсинському (5620 гектарів) і в Томашпільському (5300 гектарів). Однак й інші райони не стоять на місці: істотно збільшилися посіви в Хмельницькому і Ямпільському.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “У Вінницькій області знову запрацюють два цукрових заводи

Залишити відповідь