Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Баржа з ​​херсонськими кавунами прибула до місця призначення

У перевантажувальний термінал "Переяславський", розташований на р. Дніпро у Київській області, прибуло судно з херсонськими кавунами. Саме тут буде відбуватися їх навантаження у вантажівки. Далі баштанні доставлять в супермаркети Києва.

Баржа, навантажена 250 тоннами кавунів, вирушила в подорож по Дніпру 30-го липня з Голої Пристані, що на Херсонщині. Ця подія відразу ж привернула до себе увагу практично всіх українських ЗМІ. Про баржу писали в газетах і знімали сюжети провідні українські телеканали. Виявляється, в Україні останній раз по Дніпру ягоди переправляли в столицю 14 років тому. У дев'яностих роках минулого століття регулярні перевезення припинилися, так як багато річкових причалів і портів прийшли в занепад.

За словами підприємців, переправляти продукцію Дніпром вигідно у фінансовому плані. Якщо перевезення дорогою коштує до однієї гривні, то перевезення баржами - до шістдесяти копійок. Крім того, знімається завантаженість з доріг.

Перший рейс з баштанними прибув в Київську область за 4 доби. Надалі планується перевезення Дніпром не тільки баштанних, а й інших фруктів та овочів. Херсонські кавуни вже перевірили на наявність нітратів. Незабаром 26 фур доставлять їх в торгові мережі. У Херсонську область баржа буде повертатися вже із зерном.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь